Aseton Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Aseton Ne İşe Yarar - Nasıl Kullanılır

Aseton ya da diğer bir bilinen adıyla oje çıkarıcı özellikle kadınlar için çok önemli bir kozmetik üründür. Çünkü, aseton manikür yapan ya da yapmak isteyen herkes için bir zorunluluktur.

Aseton ya da metil etil keton, butil asetat, etil asetat, izopropil alkol içermesi bakımından önemlidir. Çünkü, aseton genel anlamda daha toksik bir maddedir. Bu özelliği nedeniyle tırnak plağını daha güçlü bir şekilde kurutabilir. Ancak doğrudan tırnak yerine oje ile temas ettiği için etki süresi minimum düzeydedir.

Bunun dışında aseton içermeyen ürünler de vardır ve bu ürünler tırnaklarınız ile derinize zarar vermez, kurutmaz. Aynı zamanda da keskin bir kokusu yoktur ama aynı zamanda ojeyi daha yavaş çözeceği için daha fazla uğraşmak gerekir.

Aseton üreticileri, ürettikleri ürünlere çeşitli yağlar, nemlendirici bileşenler dahil ederek ürünlerin olası sorunlarını minimum düzeye indirilmesini amaçlar. Böylelikle olası problemlerin hepsinin ihtimallerinin düşürülmesi sağlanarak ojelerin hızlı bir şekilde çözünmesi sağlanır.

Bu sayede ise hem daha az uğraş ile daha kesin çözümler elde edilebilir hem de olası olumsuz durumların her birinin ihtimallerinin sıfıra yakınlaşması sağlanabilir. Bu nedenle Kalyon Besleyici Oje Temizleyici gibi hem nemlendirici, besleyici özelliği olan hem de oje çıkarma konusunda etkili olan ürünlerin kullanılması önerilir.

Aseton Nasıl Kullanılır?

Aseton kullanmak aslında oldukça kolaydır. Sadece doğru seçimler yapmanız gerekir. Çünkü, yanlış seçimler yapmanız tırnağınıza zarar verebileceği gibi ojelerinizin de tam olarak çıkmamasına neden olabilir.

Aseton kullanırken pamuklu bir ped kullanmanız ve aseton uygulamadan önce tırnak derinizde yara varsa onu kapatmanız gerekir. Çünkü, asetonlar yanıcı özelliklere sahip olan malzemelerdir. Bu nedenle de yaraya denk geldiğinde zarar verebilir. Ancak, yarayı kapattıktan sonra pamuklu pede aseton dökerek tırnaklarınızdaki ojeleri çıkarmanız da mümkündür. Yavaşça ama kuvvetlice ojeli tırnağa uyguladığınız asetonun ardından ise parmaklarınıza yağ ya da nemlendirici ile masaj yapabilirsiniz. Böylelikle hem tırnağınız kurumaz hem de görüntü bakımından tırnaklarınız daha parlak gözükür. Tırnakların kırılmaması için aseton işlemlerinden sonra nemlendirme yapılmalıdır.

https://www.dermoailem.com
Etiketler: aseton, aseton ne işe yarar, aseton nedir, aseton nasıl kullanılır, kalyon oje temizleyici, oje temizleyici
Ekim 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR