Cilt Çatlaklarını Azaltmak İçin İpuçları

Cilt Çatlaklarını Azaltmak İçin İpuçları

Çatlak, ciltte oluşan farklı renklerdeki çizgilere verilen isimdir. Çatlaklar genellikle kalça da göğüste, mide bölgesinde ve kollarda ortaya çıkar. Cildin dayanamadığı bazı değişimler vücutta çatlakların oluşmasına neden olacaktır. Cilt çatlaklarıyla ilgili kesin ve net bir tedavi olmasa da aşağıda bahsedeceğimiz yöntem ve ürün çatlakların giderilmesine yardımcı olacaktır.

Bol Bol Su İçin

Su yaşam kaynağı olmasının yanı sıra cilde iyi gelebilecek en doğal içecektir. Cildinizi sağlıklı tutmada önemli bir rol oynayan su, cildin yumuşak ve elastik kalmasını sağlar. Düzenli olarak su tükettiğinizde cildiniz nemlenir ve çatlaklardan kurtulmaya yardımcı olur. Yapılan araştırmalara göre her gün 8-9 bardak su tükettiğinizde cildiniz ihtiyacı olan neme kavuşacaktır.

C ve D Vitaminleri Tüketin

Vitaminlerin insan sağlığı üzerindeki etkisi çok büyüktür. Özellikle C ve D vitaminleri cildin elastikiyetini korurken daha güçlü kalmasını sağlar. C ve D vitaminleri sayesinde yalnızca çatlaklar değil aynı zamanda kırışıklıkların giderilmesi de sağlanmış olur.

Kilonuzu Kontrol Altında Tutun

Çatlakları önlemenin yollarından birisi de kilonuzu korumaktır. Sık kilo alıp vermek çatlakların oluşmasına neden olabilir. Dengeli beslendiğinizde ve sporunuza dikkat ettiğinizde kilonuzu sabit tuttuğunuz gibi çatlakları da önlersiniz.

Çatlak İçin Özel Kremler Kullanabilirsiniz.

Cildin her bölgesi için özel üretilmiş kremler vardır.  Karın bölgesinde meydana gelen çatlaklar için özel formüle edilmiş olan Incia Karın Çatlak Jel Kremi 75 ml kullanabilirsiniz. İçerdiği doğal içerikler ile cildin nemli kalmasını sağlar, cilt hücrelerinin rejenerasyonunu düzenleyerek kolajen sentezini arttırır ve cildin daha sağlıklı bir biçimde yenilenmesini sağlar.

Aloe Vera Kullanın

Aleo vera da çatlak ürünleri konusunda önemli bir tercih olabilir. Rejeneratif olma özelliğinden dolayı cildin yumuşak ve elastik dokusu korunmuş olur. Çatlakların olduğu bölgeye aleo vera sürüldükten sonra 30 dakika boyunca beklemek ve sonrasında ılık su ile yıkamak yeterli olacaktır. Her gün düzenli olarak bu işlemi yapmanız halinde gözle görülür farklar görebilirsiniz.

Cilt bakım ürün çeşitlerini https://www.dermoailem.com/ adresimizden inceleyebilirsiniz.

Etiketler: cilt bakımı, cilt çatlakları, cilt çatlaklarına ne iyi gelir
Mart 30, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR