Devam Sütü Kullanımında Nelere Dikkat Edilmeli?

Devam Sütü Kullanımında Nelere Dikkat Edilmeli

Bir bebeğin 6 aylık olana kadar anne sütünden başka herhangi bir şeye ihtiyacı yoktur. 6 aydan sonra ise artık takviye gıdalara başlayabilir. Ancak bu gıdalarında yetişkinlerin tükettikleri gıdalar gibi olması beklenemez. Bebekler doğumdan sonraki 6 ay boyunca tüm ihtiyaçlarını anne sütünden karşılarken bazı durumlarda anne sütü yetersiz kalabilir. O zaman yapılması gereken ise doktora danışmak ve doktorun vereceği bilgiler doğrultusunda hareket etmek gerekir. Eğer doktor devam sütü kullanılması gerektiğini belirtirse bu durumda gerekli araştırmayı yaparak anne sütüne en yakın olan devam sütünü tercih edebilirsiniz.

Anne sütüne en yakın devam sütü markası denildiğinde tahmin ediyoruz ki herkesin aklına ilk gelen Aptamil olacak. Hem doyurucu hem besleyici hem de koruyucu özelliğe sahip olan Aptamil, anne sütüne en yakın olandır. Aptamil Prosyneo 2 Numara Bebek Devam Sütü 400 G, 6-12 ay arası kullanıma uygundur. Probiyotik mikroorganizma içermesi sayesinde sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur. Bilimsel olarak etkinliği kanıtlanmış prebiyotik içeriği ile bebeğinizin bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur. İçerdiği prebiyotik bileşenler, sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olan probiyotik mikroorganizmaların bağırsakta gelişimini ve yaşamını destekler.

Peki devam sütü hazırlanırken neye dikkat edilmesi gerekir.

Devam Sütü Nasıl Hazırlanmalıdır?

Devam sütü hazırlanırken üzerinde yazan talimatlara göre hareket edilmesi gerekir.  Bebekler devam sütü ile beslenirken yalnızca sütün hazırlanması değil aynı zamanda beslenme pozisyonuna da dikkat edilmelidir.

Devam sütünün vücut ısısı ayarında olması gerekir. Bunun için bileğinize bir iki damla damlatarak kontrolü sağlayabilirsiniz. Mamalar her defasında taze hazırlanmalıdır. Bunun için devam sütü hazırlandıktan sonra 1 saat içinde tüketilmesi gerekir. Eğer bebek devam sütünü beğenmemişse sütü dökmeli ve bir kez daha kullanılmamalıdır.

Devam Sütü Nasıl Verilebilir?

Devam sütü yalnızca biberonla değil aynı zamanda yoğurt şeklinde de verilebilir. Bunun dışında bebeğinizin yaşına ve ayına bağlı olarak farklı şekilde tüketmesini de sağlayabilirsiniz.

Eğer bebeğiniz anne sütünü almıyor ya da anne sütü bebeğinizi doyurmaya yetmiyorsa bu durumda devam sütü olmazsa olmazlar arasında bulunmalıdır.

Bebeğinizin ayına uygun olan mama çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: devam sütü, devam sütü kullanımı, aptamil, aptamil devam sütü, aptamil prosyneo
Mayıs 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR