Fondöten Sürmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Fondöten Sürmenin Püf Noktaları Nelerdir

Makyajın temel parçası olarak bilinen fondöten, bayanlar için olmazsa olmazlar arasında yer alır. Çünkü fondöten sayesinde ciltteki kusurları kapatabilir ve makyaj için daha güzel bir zemin hazırlayabilirsiniz. Peki, bu zamana kadar kullandığınız fondötenin istediğiniz etkiyi sağlayabilmesi için püf noktalarını biliyor musunuz?

Aşağıda bu püf noktalardan birkaç tanesini sizin için paylaştık.

Doğru Başlangıç

Fondöten kullanmaya başlamadan önce cildinizi makyaja hazırlamanız gerekiyor. Bunun için de peeling yaparak başlayabilirsiniz. Maske cildinizin yenilenmesinde oldukça önemlidir. Cildiniz ne kadar temiz olursa makyajınız da o kadar kusursuz görünecektir. Unutmamanız gereken şey zemin düzgün olduğu zaman makyajınız da iyi olur.

Nemlendirme

Cildinizi makyaja hazırlarken nem dengesini göz önünde bulundurmalısınız. Kuru bir cilde makyajın faydasından çok zararı olacaktır. Cildinizi nemlendirdikten sonra artık kullandığınız makyaj ürünü daha başarılı sonuç verecektir.

Fırça mı Sünger mi?

Fondöten sürerken cildinize nasıl uyguladığınızda çok önemlidir. Eğer sünger ya da fırça kullanacaksanız o zaman bunları nasıl uygulamanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Her iki malzemenin temiz olması da çok önemlidir. Aksi halde cildinizde akne ve sivilce oluşumuna neden olursunuz.

Kullanım Miktarı

Fondöten miktarı kullanırken oldukça önemlidir. Eğer cildinize kalın bir şekilde fondöten sürerseniz bu istediğiniz makyajı yapabilmenizi engelleyecektir. İnce bir tabaka halinde uyguladığınızda hem kusurlarınızı kaybedecek hem de makyaj için doğru zemini oluşturacaksınız. IMPALA Fondöten yağlı cilt (Valfli)- Foundation for oily skin No: 5 mükemmel bir makyaja ulaşmanızı sağlayacak zemini hazırlamak için doğru tercihtir.

Uygulama Şekli

Yüzünüze fondöten sürerken dikkat etmeniz gereken şey uygulama şeklinizdir. Bunu da kıllarınızın ne yönde çıktığını hesaplayarak yapabilirsiniz. Mesela kılların çıkış yönünden aşağı doğru uyguladığınızda kıllarınız havaya kalkacağından dolayı yüzünüzde dalgalı bir görüntü oluşturursunuz. Buda sizi daha yaşlı gösterir.

Doğru Yer

Fondöten sürmenin püf noktalarından birisi de nereye uyguladığınızdır. Örneğin; çoğu kadın gözaltı ve göz kapaklarına fondöten uygulamaktadır. Oysaki yapılması gereken buralarda kullanmamaktır. Çünkü bu bölgeler hassas olduğundan olması gerektiği zamandan önce kırışıklığa neden olabilir.

Cilt bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: fondöten, fondöten fırçası, fondöten süngeri, makyaj fırçası, impala fondöten
Eylül 13, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR