Güneş Kremi Kullanırken Sık Yapılan Hatalar

Güneş Kremi Kullanırken Sık Yapılan Hatalar

Güneşin insan hayatında çok büyük rolü var. Her şeyde olduğu gibi güneşin çoğu da zararlı, azı da: Bunun için sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen kişilerin bu dengeye önem vermesi gerekir. Güneşe doğrudan ve çok fazla maruz kalmak güneş yanığına ve cilt yaşlanmasına neden olacağı gibi güneşten korunmaya çalışırken yapılan hatalarda cilt kanserine kadar götürebilir.

Plajda Güneş Koruyucu Sürmek

Denize giden herkes güneş kremini yanına alır. Bazıları ise güneş kremini denize girmeden plajda sürmeye başlar. Oysaki güneş kremlerinden fayda sağlanmak isteniyorsa dışarı çıkmadan 30 dakika önce sürmek gerekir. Zira güneş kremlerinin etkisi sürüldükten 30 dakika sonra başlar. Eğer siz denize girerken sürmeye çalışırsanız bunun size çok fazla yararı olmayacaktır.

Rastgele Bir Ürün Seçmek

Güneş ürünleri farklı içeriklere sahiptir. Bazı ürünler fiziksel, bazıları kimyasal, bazıları ise hem fiziksel hem kimyasal olarak etkilidir. Fiziksel güneş koruyucuların amacı ciltte bariyeri oluşturmasıdır. Yani güneşte kalmak zorunda olacaksanız ve hassas bir cildiniz varsa tercih edebilirsiniz. Özellikle çocuk ve hamilelerin bu tip güneş koruyucularını kullanması gerekir. BioNike Defence Sun Çok Yüksek Güneş Koruyucu Losyon Spf 50, açık tenli, hassas aşırı reaktif ciltler için güneş ışığına karşı koruyucu etkilidir. Hafif kıvamlı, yapışkan olmayan güneş losyonudur. Vücutta kullanım için idealdir. UVA ve UVB ışınlarına karşı vücutta çok yüksek koruma sağlar.

Düzenli Kullanmamak

Güneş kremlerinin koruyuculuk süresi vardır. Normal şartlarda güneş kremi sürüldüğünde 2 saat etkisini gösterir. Yapılan hata ise sabah sürüldükten sonra akşama kadar kalacağının zannedilmesidir.

Bölgeye Göre Ürün Kullanmamak

Dudak ve göz çevresi ince deriye sahiptir. Bu nedenle bu bölgelere sürülecek olan güneş kremleri konusunda seçici olmak gerekir. Bu alanlar için özel olan stick tarz ürünler tercih edilebilir.

Aynı Kremi Uzun Süre Kullanmak

Açık hava ile temas eden güneş kremlerinin bozulma süreleri kısadır. Bu nedenle kullanılmaya başlayan güneş kreminin dokuz ile on iki ay arasında kullanılması gerekir. Bu kremler on ikinci aydan itibaren bozulmaya başlar. Bozulma süresi ve hızı güneş kreminin saklama koşullarına göre değişkenlik gösterir.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: güneş kremi, güneş kremi kullanımı, güneş koruyucu losyon, güneş ürünleri
Ağustos 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR