Kemik Sağlığını Korumanın Yolları

Kemik Sağlığını Korumanın Yolları

İnsanın kemiklerini koruması için asla geç ya da erken zaman yoktur. Ancak yaşlandıkça vücudumuzdaki tüm organlar gibi kemikler de hassaslaşacağından daha dikkatli olmakta fayda vardır.

Yaşlandıkça kemiklerime ne olur?

Çocukluk ve ergenlik döneminde kemikler sürekli gelişmeye başlar ve olması gereken yoğunluğa erişir. Kızlar 18 yaşına geldiklerinde kemik yoğunluğuna ulaşmış olurlar. Erkekler ise 20 yaşına kadar kemik yoğunluğuna erişmeye devam eder. Yetişkinlerde ise bu yoğunluğu koruyabilmek ve kemik kaybı oranını azaltmak için çalışmak gerekir. Özellikle kadınlar menopoz sonrasında osteoporoz riski altına girerler.

Kemiklerimi Nasıl Güçlü Tutabilirim?

Kemiklerinizi güçlendirmek için aşağıda bahsedeceğimiz besinleri tüketmeniz önemlidir.

Kalsiyum Tüketin

Kemikleri güçlendirmenin yolu kalsiyum almaktır. Kalsiyum kemiklerin yapı taşıdır. Bunun için beslenmeye kalsiyum yönünden zengin olan yiyecekleri tüketerek başlamak gerekir. Örneğin;

  • Süt
  • Yoğurt
  • Peynir
  • Kefir

İçeriğinde yüksek miktarda kalsiyum olan Vitasure Çikolata Aromalı Takviye Edici Gıda 400 gr, kemik ve dişlerin gelişmesine ve kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur. Bu gıda probiyotik mikroorganizma içerir. Probiyotik mikroorganizmalar sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur.

D Vitaminine Önem Verin

D vitamini gıdaların içindeki kalsiyumun emilmesine yardımcı olur. Düzenli olarak aşağıdaki besinleri tükettiğinizde D vitamini ihtiyacınızı da karşılamış olursunuz.

  • Süt
  • Somon ve sardalye gibi yağlı balıklar
  • Margarin
  • Yumurta sarısı
  • Yoğurtlar

Bazı insanların D vitaminini doğal yollardan alması mümkün olmayabilir. Bu gibi durumlarda Takviye Edici Gıdalar alınarak dışarıdan takviye yapılabilir.

Spor Yapın

Spor, her insanın sahip olabileceği en güzel ve faydalı aktivitelerin başında gelir. Her insanın haftada en az 150 dakika spor yapması gerekir. Bu kemiklerinizin güçlü olmasını sağlarken genel vücut sağlığınızı da korumanızı sağlayacaktır.  Koşu, yürüyüş, yürüyüş, düşük etkili aerobik, dans, tenis ve golf gibi ağırlık taşıyan egzersizler yapılabilir, kemiklerinizi güçlü tutan kas oluşturmaya yardımcı olmak için ağırlık kaldırma veya şınav gibi direnç aktiviteleri yapılabilir.

Tuzdan Uzak Durun

Kemiklerinizin güçlü olması için çok fazla tuzlu yiyecek yememeye gayret edin. Çünkü tuzun içinde bulunan sodyum kemik yoğunluğunun azalmasına neden olur.

Takviye edici gıda çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: takviye edici gıdalar, gıda takviyesi, kemik sağlığı, d vitamini, aromalı takviye edici gıdalar
Mart 08, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR