Peptit Nedir, Kolajen Peptit Cilt Bakımında Neden Önemlidir?

Peptit Nedir, Kolajen Peptit Cilt Bakımında Neden Önemlidir?

Peptit, insan vücudunda yaşlanma belirtilerini en aza indiren kolajenlere verilen isimdir. Peptitler sayesinde ciltteki ince çizgiler ve kırışıklıklar yok edilir. Yaşlanmayla birlikte vücuttaki kolajen miktarında önemli düşüşler meydana gelir. Doğal olarak insan vücudunda eksilen bu kolajenlerin dışarından takviye olarak alınması gerekir.

Kolajen Peptitler Ne İşe Yarar?

Kolajen peptitler, vücutta azalan kolajen miktarını artırmaya yarayan ve vücudun kendi üretmiş olduğu proteinlerdir. İnsan gençken bu kolajenler çok fazlaca olduğundan cilt daha canlı, genç, dolgun ve pürüzsüz olarak görünür. Ama yaşlanmayla birlikte kolajenlerin üretiminde de önemli azalma meydana gelir. Bu da ciltte kırışıklıklar, solgunlaşma, ince çizgiler gibi belirtilerle kendisini göstermeye başlar.

Kolajenler vücudun her alanında görev alır. Eklemlerde, tırkanlarda ve kemiklerde bulunurlar. Vücuttaki kolajen miktarını düşüren sadece yaş değildir. Çevresel faktörler, sağlıksız yaşam, beslenme ve vitamin eksikliği gibi durumlarda kolajen miktarının azalmasını sağlar.

Peptit İçeren Cilt Bakım Ürünleri

Peptit içeren cilt bakım ürünleri vücudun ihtiyacı olan kolajen miktarının artırılmasına imkan sağlar. Ciltteki kolajen miktarının desteklenmesi için Day2Day The Collagen Beauty Intense Kolajen Peptitleri ve Vitamin Kompleks Ananas ürünü önerilenler arasında yer almaktadır. Ürün ince çizgilerin giderilmesini sağladığı gibi kırışıklıkların azalmasına da yardımcı olacaktır.

Peptitler Nasıl İşe Yarar?

Peptitler cildin dış tabakasına nüfuz ederek daha derinlere kadar inebilir. Aslında bu peptikleri hücrelere mesaj gönderen bir haberci olarak düşünebilirsiniz. Yani ciltte elastin ve kolajen üreten hücreleri uyararak onları üretime teşvik ederler.

Peptit Nasıl Elde Edilir?

Peptitlerin elde edilmesi doğal yollarla olur. Canlı organizmalar kullanılarak elde edilen ürün sayesinde ciltteki sarkmaların önüne geçilmiş olur.

Peptitlerin Yan Etkileri Var mıdır?

Peptitlerin bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur. Hatta bu konuda bazıları en az botoks kadar etkili olduğunu belirtmişlerdir. Nedeni ise kasların kasılmasını geçici olarak engelliyor olmasıdır. Peptit kullanırken dikkat edilmesi gereken birden fazla çeşidinin olduğu dolayısıyla hepsinin cilt üzerindeki etkisinin aynı olmadığıdır.

Cilt bakım ürün çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret ederek ulaşabilir ve istediğiniz bir ürünü sipariş edebilirsiniz.

Etiketler: peptit nedir, kolajen, peptit ne işe yarar, kolajen peptit nasıl elde edilir, cilt bakımı
Haziran 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR