Reishi Shiitake Mantarı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Reishi Shiitake Mantarı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Reishi Shiitake mantarı, Uzakdoğu ülkelerinde yaygın olarak tüketilen tropikal bir bitkidir. Tıp dünyasının her zaman ilgisini çekmeyi başarmış olan bu bitki, dünyada en fazla tüketilen ikinci mantar türü olarak bilinmektedir. Protein bakımından zengin olan bu mantarın antioksidan özelliği vardır. Bu da mantarın vücuda olan faydalarının daha fazla olmasına imkan sağlayacaktır.

Reishi Shiitake mantarının faydalarından yararlanabilmek için mantarı bulup tüketmek zorunda değilsiniz. Bazı takviye edici gıdalar içinde Reishi Shiitake mantarı bulunmaktadır. Bu takviye ürünlerden satın alınarak faydalarından yararlanabilmeniz mümkündür.

Shiitake Mantarı Faydaları Nelerdir?

Mucizevi olarak bilinen bu mantarın vücuda sağlamış olduğu fayda sayısızdır. Kalp sağlığının korunmasından tutunda bağışıklığın desteklenmesine, kanserli hücrelerin yok edilmesinden D vitamini eksikliğine varıncaya kadar pek çok etkisi vardır. Aşağıda Reishi Shiitake mantarının faydaları geniş bir şekilde belirtilmiştir.

Antioksidandır

İçeriğinde bulunan vitaminler sayesinde önemli bir antioksidan olarak kabul edilir. Bir insanın bir günlük pantotenik asit ihtiyacının %52’ini tek başına karşılayabilir.

Bakır Eksikliğini Giderir

Vücudun günlük bakır ihtiyacını bir porsiyonuyla bile karşılayabilir. Bu da kalp hastalıklarının önlenmesi açısından oldukça önemlidir. İçeriğinde bulunan fitonütrientler sayesinde hücrelerin damar duvarlarına yapışmasını ve plak üretmesini engeller.

Protein Bakımından Zengindir

Reishi Shiitake mantarı protein bakımından da zengindir. İçeriğinde bulunan lentinan maddesi sayesinde kanserin önlenmesine yardımcı olur.

Obeziteyi Önler

İçeriğinde bulunan yağ azaltıcı maddeler sayesinde tokluk hissi oluşturacağı gibi obeziteye karşı da önemli bir çözüm olacaktır.

D Vitamini Açısından Zengindir

Bağışıklık sistemini destekleyerek vücudun vitamin, mineral ve enzim ihtiyacını karşılar. Bu da hastalıklara karşı vücudun daha dirençli olmasına imkan sağlar.

Beyni Güçlendirir

Beyin fonksiyonlarının daha güçlü çalışmasına imkan sağlar.

Diş Hastalıklarının Önüne Geçer

Antimikrobiyal özelliği sayesinde diş eti iltihaplarının giderilmesini sağlar.

Shiitake Mantarı Nerede Yetişir?

Shiitake mantarının ana vatanı Uzakdoğu ülkeleridir. Japonya, Çin ve Doğu Asya ülkelerindeki ormanlarda doğal olarak yetişmektedir.  Kara orman mantarı olarak da isimlendirilen bu mantarın ülkemizde yetiştiriciliği maalesef yapılmıyor. Türkiye’de insanlar bu mantarı Solgar Reishi Shiitake Maitake 50 Kapsül halinde takviye edici gıda olarak tüketir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: reishi shiitake mantarı nedir, reishi shiitake mantarı faydaları nelerdir, reishi shiitake mantarı nerede yetişir, takviye edici gıdalar, reishi shiitake mantarı neye iyi gelir
Aralık 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR