Şeker Yerine Kullanılabilen Doğal Tatlandırıcılar Nelerdir?

Şeker Yerine Kullanılabilen Doğal Tatlandırıcılar Nelerdir?

Şeker, pek çok yiyecek ve içeceğe lezzet katıyor olsa da başta obezite olmak üzere kalp ve şeker hastalığında önemli bir tetikleyicidir. Günümüzde insanların bilinçleniyor olması şeker tüketiminin düşmesine neden olurken tatlıdan vazgeçemeyenler ise şeker kullanmak yerine doğal tatlandırıcıları tercih etmektedir. 

Doğada şeker yerine kullanılabilen pek çok tatlandırıcı vardır. Bunların en başında da bal geliyor. Bal, basit bir karbonhidrat kaynağıdır ve içerisinde bulunan mineral ve vitaminler sayesinde vücuda iyi gelir.

Bal, doğal bir tatlandırıcı olmasının yanı sıra ülser ve gastrit gibi mide rahatsızlıklarına da iyi gelir. Bal, tatlı bir besin olsa da dişlerde çürüklere neden olmaz. Aksine içeriğindeki antibakteriyel etki sayesinde ağız içindeki yaraların giderilmesine de katkı sağlar.

Bal tüketiminde şeker hastalarının dikkatli olması gerekir. Kan şekeri miktarını yükselttiğinden dolayı birtakım sıkıntılar yaşanmasına neden olacaktır.

Tatlandırıcı Ürünler

Tatlandırıcı ürünler özellikle şeker kullanmayı bırakamayanlar için iyi bir çözümdür. Çay ve kahve gibi içeceklere eklendiğinde doğal bir tat verir ancak vücuda herhangi bir zararı olmaz.  Sunlife Sweetener Tatlandirici 300 Tablet çoğu kişinin tercihi olmuştur.

Panela Nedir?

Panela, şeker kamışından elde edilen bir tatlandırıcıdır. Şeker kamışının çeşitliliğine bağlı olarak rengi ve tat seviyesinde değişiklik olabilir. Şeker kamışı, minimum işlem görerek elde edilir. İçeriğinde demir başta olmak üzere mineral ve vitaminler vardır. Günlük alınması gereken miktarların çok altında olan bu ürün, esmer ve beyaz şekerle aynı kalori içeriğine sahiptir. Kan şekerinin aniden yükselmesine neden olacağından dolayı şeker hastalarının kullanımına uygun değildir.

Şeker Otu (Steve Bitkisi)

Bazı bitkiler doğal şeker tadına sahipler ancak kalori içermediklerinden dolayı vücuda herhangi bir zararı bulunmaz. Şeker otu olarak da bilinen Stevia bitkisinin yapraklarından elde edilen bu şeker, Güney Amerika’da yüzyıllardır kullanılır. Yapılan araştırmalara göre, şeker hastalarının bu bitkiyi tüketmeleri halinde şeker düzeylerinde herhangi bir değişim olmuyor.

Ageve Şurubu

Son yıllarda şeker yerine kullanılan tatlandırıcılardan bir tanesi de agave şurubudur. Meksika kökenli olan bu kaktüs, işlenerek tatlandırıcı elde edilebilir.

Tatlandırıcı çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: şeker yerine kullanılabilen doğal tatlandırıcılar nelerdir, panela nedir, şeker otu, ageva şurubu, tatlandırıcı, tatlandırıcı ürünler
Ekim 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR