Sonbaharda C Vitamini Tüketimi Nasıl Olmalı?

Sonbaharda C Vitamini Tüketimi Nasıl Olmalı?

C vitamini, suda çözülebilen bir vitamin türüdür. Isıya dayanıksız olan C vitamini, vücudun her bölgesindeki dokuların büyümesi ve onarılmasında görev alır. C vitamini sayesinde yaralar hızlı iyileşir, dişler, cilt, kıkırdak onarılır ve koruma altına alınır. C vitaminin antioksidan özelliği vardır. Bu da vücudu kansere ve kalp hastalıklarına karşı korur. C vitamini besinlerden alabileceğiniz gibi takviye edici olarak dışarıdan da alabilirsiniz. Özellikle sonbaharda yeterli miktarda alabilmek çok önemlidir.

C Vitamini Faydaları Nelerdir?

C vitaminin yılın her mevsiminde önemi büyüktür, ancak sonbaharda bağışıklık sisteminin korunması ve kolay hastalanmamak açısından daha dikkatli olunması gerekir.

Antioksidandır

Yukarıda da belirttiğimiz gibi C vitaminin antioksidan özelliği vardır. Vücuttaki hücreleri koruyarak serbest radikallerin stabilize edilmesini sağlar. Bu sayede vücuttaki hastalıkların giderilerek onarılmasına yardımcı olur. Yapılan araştırmalara göre, C vitamini tüketildiğinde kandaki antioksidan seviyesi %30 oranında artıyor.

Kan Basıncını Dengede Tutar

C vitamini suda çözülebilir, bu sayede vücuttaki sodyum ve fazla suyun atılmasını sağlar. Kan damarlarının gevşemesine neden olan C vitamini, kan basıncının dengelenmesine neden olur.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

C vitamini sayesinde bağışıklık sistemi daha güçlü bir hale dönüşür. Güçlü bir bağışıklık sistemi sayesinde vücut enfeksiyonlara karşı daha dirençli hale gelir.

Vitamin ve Minerallere Dikkat

Hastalıkların oluşmasını engellemede vitaminlerin etkisi büyüktür. Özellikle A, C ve E vitaminleri bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi açısından gereklidir. Sonbahar gibi ani mevsim değişimlerinde vücut daha fazla vitamin, mineral ve  multivitaminlere ihtiyaç duyar.

Cilt ve Saçlar İçin Faydalıdır

C vitamini sayesinde ciltteki kuruluk azalır, cilt ihtiyacı olan nem dengesine kavuşur. Demir emilimini artırdığı için daha güçlü saçlara sahip olmayı sağlar. Sunlife Multivitamin & Mineral 20 Efervesan Tablet sayesinde vücudun ihtiyaç duyduğu mineraller alınmış olur.

Yaraların iyileşmesini Sağlar

C vitamini sayesinde kaslar, dokularda kendisini yeniler. Vücudun ihtiyacı olan kolajen sayesinde yaraların iyileşmesi de daha hızlı olur. C vitamini sayesinde yatak yaraları ya da bası yaraları daha hızlı bir şekilde tedavi edilebilir.

Multivitamin çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: sonbaharda c vitamini tüketimi nasıl olmalı,c vitamini faydaları nelerdir, vitaminler, multivitaminler, takviye edici gıdalar
Ekim 31, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR