Tens Cihazı Nedir? Tens Cihazı Ne İşe Yarar?

Tens Cihazı Nedir - Tens Cihazı Ne İşe Yarar

TENS cihazı yani Transkutanöz elektriksel sinir stimülasyonu insan vücudundaki ağrıların kesilmesini ya da şiddetinin azalmasını sağlayan hafif şiddetli elektrik akımlarının kullanıldığı bir alettir. Fizik tedavi uygulamalarında kullanılan bu yöntem sayesinde hastanın cilt üzerinden elektrik alması ve bu sayede sinir liflerinin uyarılması hedeflenir. TENS cihazı pille çalışır. Makineye bağlanan kabloların diğer ucunda ise cilde yapıştırılan elektrot pedler vardır.

TENS cihazı kullanılmadan önce hastanın cildi temizlenir ve sonrasında uygulamanın yapılacağı bölgelere pedler yerleştirilir. Cihaz çalışmaya başladığında küçük elektrik akımları oluşmaya başlar ve bu sayede hasta pedlerin olduğu bölgede karıncalanma hisseder. Elektrik akımlarının amacı sinirlerden, omurilik ve beyne giden ağrı sinyallerinin azaltılmasını sağlamaktır. Hasta bu uygulama sonucunda kaslarında yaşadığı spazmlarda hafifleme yaşar.

TENS Ne İçin Kullanılır?

TENS cihazı, ağrı ve kaslarda meydana gelen spazmlarda kullanılır. Kişi bel ağrısı, boyun ağrısı, diz ağrısı, kalça, kireçlenme gibi durumlarda oldukça etkilidir. Fizik tedavi merkezleri ve programlarında en sık kullanılan cihazlar arasında yer alır. Hastanede kullanılan cihazların yanı sıra evde kullanılan modelleri de vardır. Bu cihazları evde kullanacaksanız doktorunuzla görüşmeniz faydalı olur. Doktorun önermesi halinde ise Omron E3 Intense Tens Cihazı işinize yarayacaktır.

TENS’in Tedavi Edici Etkisi Var mı?

TENS kas ve eklemlerde ağrının azaltılmasında oldukça etkilidir, ancak doğrudan hastalığın tedavisinde etkisi yoktur. Bazı hastaların daha geniş tedavi süreçleri olması bu cihazın tek başına kullanılmasıyla sonuç alınmaz.

TENS’in vücuttaki ağrıları azaltmasını uzmanlar iki şekilde açıklamaktadır. Bunlardan birincisi vücuda verilen elektrik akımlarının ağrı sinyallerini omurilikten beyne iletmesini önlemek diğeri ise vücudun doğal ağrı kesici hormonu olan endorfinleri artırmasıdır.

Her iki tedavi şeklide kişinin günlük yaşam konforunda ciddi artışlar sağlar. Bu nedenle toktorlar TENS cihazının etkisine oldukça güvenmektedir.

TENS cihazını kullanma konusunda kesin ve etkili bir yöntem yoktur. Çünkü bazı kişilerde farklı bazılarında farklı etki süreleri vardır. Bu sürelerin ve ağrıyı azaltma şekillerinin ancak deneme yanılma yoluyla tespit edilmesi gerekir. Hasta kısa bir süre sonunda hangisinin iyi olduğunu kendisi hissedecektir.

Medikal ürünler hakkında bilgi almak ve sipariş geçmek için bize https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Etiketler: medikal ürünler, tens cihazı, tens cihazı nedir, tens cihazı ne işe yarar, tens ne için kullanılır
Eylül 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR