Yaz Aylarında Ne Kadar Güneş Kremi Kullanmalıyız?

Yaz Aylarında Ne Kadar Güneş Kremi Kullanmalıyız

Güneşten gelen ışınlar, vücudun D vitamini ihtiyacının karşılanması için önemlidir. Kadın, erkek, genç yaşlı herkes belli oranda D vitamini alması gerekir. Çünkü bu vitaminin görevi bağışıklık sisteminin güçlü olmasını sağlamaktır. Güneşten gelen ışınlar belli bir oranda faydalıdır, ancak fazla maruz kalınması halinde zararlı etkilere de sahip olabilir. Yaşamın temelinde olan bu ışınlardan korunmak ise özellikle güneş kremleri sayesinde mümkündür.

Güneşten gelen UV ve UVB maddeleri, cilde geldiğinde derinin alt tabakasına temas ederse bu durumda ciltte kırışıklıklar ve lekelenmeler ortaya çıkmaya başlar. Cildin bu tip zararlardan etkilenmesi için doğru ve düzenli güneş kremi kullanılması gerekir.

Düzenli olarak güneş kremi kullanmak ciltte yaratmış olduğu olumsuz etkilerin azaltılması demektir. İnsanlar her ne kadar güneşli günlerde krem kullanıyor olsalar da aslında sadece yazın değil kışın da kullanılmasında fayda vardır.

Yüzümüz vücudumuzdaki diğer bölgelere göre daha hassas bir yapıya sahiptir. Çünkü ciltteki deri diğer bölgelerden daha incedir. Bu da güneşten etkilenmesini kolaylaştırır. Güneş kremi sürerken ve tercih ederken cildin yapısına uygun olanı seçmek gerekir. Altermed Panthenol Forte Spray 9%150 ml, yüksek oranda D-panthenol ve A, E, F vitaminleri içermektedir. Ürün güneşten yıpranmış ve güneşin zararlı etkilerinden tahriş olmuş ciltler için kullanılabilecek sprey formundadır.

Güneş kremleri yüz için faydalıdır. Yüzün hassas yapısı göz önünde bulundurulduğunda önemli bir koruma kalkanı sağlamış olacaktır. En güneşli havalarda bile kişiye hareket özgürlüğü sağlar.

Güneş Kremi Ne Kadar Uygulanmalıdır?

Güneşten gelen UV ışınları yazın daha yoğundur. Güneş kremleri düzenli kullanıldığında cilde zararlarını engeller. Yeterli miktarda kullanılan kremler sayesinde cilt güneşten etkilenmez ve zararlarıyla baş etmek zorunda kalmaz.

Güneş kremleri yüzün dışında sırt, omuz, bel ve bacaklar başta olmak üzere vücudun tüm bölgelerine sürülebilir. Güneşin doğrudan temas ettiği açık bölgelere uygulamak doğru kullanımı sağlamış olur.

Güneş ürünleri konusunda seçici olmak çok önemlidir. Bu nedenle bilmediğiniz yerlerden bilmediğiniz markaların ürünlerinden ziyade herkesin kullandığı ürünleri kullanmak cildinizin zarar görmesinin önüne geçecektir.

Cilt bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: güneş kremi, altermed panthenol güneş kremi, güneş kremi ne kadar sürülmeli
Haziran 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR