1 - 2 Yaş Çocuğunun Beslenmesi Nasıl Olmalı?
Bebeklerde beslenme doğumla birlikte başlar ve bebek artık oturma pozisyonuna gelince aileyle birlikte sofra düzenine geçer. Bebek sofraya oturtturulduğunda eline kemirmesi için ayına uygun yumuşak yiyecekler verilmelidir.
Bebekte herhangi bir yiyeceğe karşı alerji durumu yoksa her şeyden kıvamında ve kararında verilebilir. Bebek dokuzuncu ayına geldiğinde ise artık hareketlendiğinden dolayı beslenmeye olan ilgisi de azalmaya başlayacaktır. Onuncu aydan itibaren artık bebeklere çok tuzlu olmayan ve az yağlı yemekler yedirilmeye aşlayabilir. Bebekler bir yaşından itibaren artık baklagilleri tüketmeye başlayabilir. Bir yaş bir sınırdır ve bebekler bundan sonra artık her türlü besini sindirmeye başlayacaktır.
Bir bebeğin yaşı ne olursa olsun beslenme şekli ailenin beslenme düzenine göre ayarlanmalıdır. Ancak üç öğün yemek bebeğe az geliyorsa bu durumda bir ara öğün yeterli olacaktır. Ara öğünlerden kasıt ise yoğurt ya da meyve gibi sayılabilir.
Bebeğin normal beslenmeye geçmesi demek anne sütünü bırakması anlamına gelmez. Yani bebeğin anneyi bu dönemde de emmeye devam etmesi gerekir. Ancak bazı bebekler anne sütüyle beslenmediğinden dolayı mama içebilir. Bu durumda anne sütüne en yakın mama seçilmelidir. Aptamil 4 Çocuk Devam Sütü 1200 gr bir yaşından sonra bebeklerin tüketmeleri için uygun formda hazırlanmıştır.
Bebeklerde Biberon Ne Zaman Bıraktırılır?
Bebeklerinizi beslerken unutmamanız gereken bir husus vardır. Bebek hiçbir zaman tadını bilmediği ve canının çekmediği yiyecekleri özlemeyecektir. Bu nedenle onlara tadını bilmedikleri zararlı atıştırmalıkları asla vermemelisiniz. Bir yaştan itibaren artık bebekler biberondan yavaş yavaş uzaklaştırılmaya başlanmalıdır. Bu dönemden itibaren bebeği bardak ve kaşıkla tanıştırabilirsiniz.
Bebekler bir yaşından sonra eskiye göre daha fazla hastalanmaya başlayacaktır. Nedeni ise hem metabolizmasının değişmesi, hem bebeğin her şeyi ağzına alma isteği ve daha fazla hareketlenmesidir. Bu dönemde bebeğe takviye edici gıda verilerek vitamin takviyesinde bulunulabilir. Bebeğin bağışıklık sistemi bu sayede daha fazla güçlenmeye başlayacaktır.
Bir yaşından itibaren bebeğin büyüme hızında da yavaşlama meydana gelecektir. Yavaş büyüyen bebeğin yeme isteği ve yediği miktarda azalmaya başlayacaktır.
Bebek takviye edici gıda çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: bebek takviye edici gıda, takviye edici gıda, bebek takviye edici gıda, aptamil, devam sütü
Nisan 11, 2022
Listeye dön