4 Adımda Ayak Bakımı Nasıl Olmalı?

4 Adımda Ayak Bakımı Nasıl Olmalı?

Hepimiz bir şekilde güzelleşebilmek adına cilt ve saç bakımı konusunda bazı önemli hususları kavradık. Bildiklerimizin bir kısmı doğruyken bir kısmı kulaktan dolma olduğundan ister istemez hata yaptık.

Gelişen teknolojiyle birlikte el ,yüz, saç ve ayak bakım ürünleri çeşitlendirildi ve daha güçlü formlara kavuşturuldu. Bunun için hangi ürünün nereye ve ne zaman kullanılması gerektiğini iyi bilmek gerekiyor. Doğru zamanda doğru alana kullanılan ürün istenilen faydayı sağlayabilmek için oldukça önemlidir. Bizde bu makalemizde bu hassas konu üzerinde durarak özellikle ayak bakımında bilinmesi gereken 4 adımı anlatalım istedik.

Adım 1:  Ayak Banyosu

Sıcak su ayaklarda özellikle topuklardaki derilerin yumuşaması için önemlidir. Büyük bir kabın içerisine doldurulacak sıcak suyun içerisine birkaç damla lavanta yağı dökülerek peeling etkisi yaratılabilir. Sıcak su ölü derilerin ayaktan ayrılmasını sağlarken sıcaklığın kaslar üzerinde yaratmış olduğu gevşetici etki sayesinde ayakların dinlenmesini sağlayacaktır. Sıcak suyun içerisine isteğe bağlı olarak farklı yağlarda eklenebilir. 20 dakikalık bir bekleyiş yeterli olacaktır.

Adım 2: Ölü Derilerden Arınma

Ayaklar sıcak suyun içerisinde dinlenirken aynı zamanda ölü derilerde uzaklaşmaya başlayacaktır.  Sıcak su banyosundan sonra ponza taşı kullanılarak topuklar ovulabilir. Ponza taşı sert yüzeye sahip olduğundan ayaklara sürerken dikkatli hareket etmek gerekir.

Adım 3: Peeling Etkisi

Ayak bakımında doğal yöntemlerin yanı sıra peeling için kimyasallarda vardır. Bu ürünler ayak bakımında uzun süreli sonuçlar elde edebilmek için iyi bir tercih olabilir. Kimyasal ürünler ayağın en alt tabanından emilerek ölü derilerin atılmasını sağlar.

Adım 4: Yoğun Nemlendirme

Ayak bakımı yaparken düzenli olarak nemlendirmek gerekir. Bunun içinde gündüz değil gece bu işlemin tercih edilmesi gerekir. Nemlendirici kremler gece yatmadan önce ayaklara sürülerek üzerine çorap giymek maske görevi görerek ayakların rahatlamasını sağlar.

W-Lab Ayak Bakım Kremi, ayaklar için nemlendirme ve yumuşatma sağlayan bakım kremidir. Ayak kokusunu önler. İçeriğinde bulunan Centella Asiatica ve Sarı kantaron ile hücreleri yenileyerek cildi onarır ve antioksidan özelliği cildi iyileştirir. Ayak mantarını önler. Ada çayı ve çay ağacı özleri ile cildi yatıştırır rahatlatır.

 

https://www.dermoailem.com/

 

Etiketler: 4 adımda ayak bakımı nasıl olmalı, el ve ayak bakımı, cilt bakımı, ayak banyosu
Ocak 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR