5 Adımda Anti Aging Rehberi

5 Adımda Anti Aging Rehberi

Yaş aldıkça cildinizde kırışıklıklar oluşmaya başlar. Yenilenme hızı yavaşlayan ciltte kırışıklıklar ve sarkmalar oluşur. İnce kırışıklıklar, cilt hassasiyeti ve doku problemleri yaş ilerledikçe karşılaşılan cilt sorunlarıdır. İlk yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasından itibaren anti-aging bakım ile yaşlanma sürecinizi yavaşlatabilirsiniz.

Anti aging yani yaşlanma karşıtı bakım, yaşlanmaya karşı önleyici ve iyileştirici bakımdır. Anti aging bakım ile cildinizde oluşmaya başlayan yaşlanma belirtilerinin önüne geçmiş olursunuz. Böylece daha genç ve canlı bir görünüm elde edebilirsiniz. Anti aging bakım nasıl yapılmalı? sorusunun yanıtını arıyorsanız, sizler için derledik.

Anti Aging Bakım Nedir? Ne İşe Yarar?

Anti aging bakım ciltteki yaşlanma belirtilerine karşı bakım ürünlerini kullanarak yaşlanma etkilerini en az seviyeye indirmek ve azaltmak amaçlanır. İnce kırışıklıklar, cilt tonundaki eşitsizlik, ciltte meydana gelen elastikiyet kaybı yaşlanma belirtileridir. Bu yaşlanma belirtilerine karşı anti aging özellikli yüz kremleri, serumlar ve diğer bakım ürünleriyle anti aging bakım rehberi oluşturabilirsiniz. Bu sayede ciltte oluşan yaşlanma etkilerini engellemiş olursunuz.

Anti-Aging Cilt Bakım Rutini

Anti aging yaşlanma belirtilerinde cilt tipine ve cilt sorunlarına göre uygun bir cilt bakım rutini oluşturabilirsiniz. Yaşlanma karşıtı bakımda cildi derinlemesine temizlemek ve nemlendirmek oldukça önemlidir. Cildinizde ilk kırışıklık ve çizgilerle karşılaştığınızda da anti age ürünler kullanmaya başlayabilirsiniz. Anti aging cilt bakımında cildi temizleyip, tonik uygulamak, serum, nemlendirici kullanmak yapılması gereken adımlardır. 

Cilt Temizliği

Yaşlanma karşıtı bakımın en önemli adımlarından biri de cilt temizliğidir. Cildin makyaj, kir ve çevresel faktörlerden derinlemesine temizlenmiş olması oldukça önemlidir. Cilt, gün içerisinde makyaj yapılmasa bile çevresel faktörlerden etkilenir. Bu nedenle her gün derinlemesine cilt temizliği yapmak yaşlanmanın önüne geçecektir. Ciltte biriken kir ve yağ mutlaka arındırılmalıdır.

Tonik Kullanımı

Cilt temizliğinin ardından nem ve sebum dengesinin sağlanması için tonik kullanımı gerekir. Cildi derinlemesine temizlemek ve nem dengesini sağlamak için tonik kullanılmalıdır. Tonik kullanımıyla cildiniz rahatlayacak ve gözenekleriniz genişleyecektir.

Kolajen İçerikli Ürünler Kullanın

Cilt yapısının temel ürünlerinden biri olan kolajen, diri, canlı ve dolgun bir cilt için gereklidir. Yaşlandıkça ciltte üretimi azalan kolajen, cildin sıkılığını kaybetmesine ve kırışıklık görünümün azalmasına neden olur. Cildinizi daha gergin ve enerjik görünümüne kavuşturmak istiyorsanız kolajen içerikli ürünlerden destek alabilirsiniz.

Jel Kullanın

Jel kullanımı cildin genç ve enerjik görünmesine yardımcı olur. BioNike Aknet Dermocontrol leke oluşumuna sebep olan cilt faktörlerine karşı gelen bileşenleri içerir. Cildi arındıran çinko ve glikolik asit içerir. Bu sayede aşırı sebum oluşumunun önüne geçmiş olur. Ayrıca cildin doğal savunmasını güçlendirmek için prebiyotik içerir. Hafif ve hızlı emici kıvamıyla cildi matlaştırır.

Yaşlanmayı önlemek için yaşlanma karşıtı bakım kremi kullanmak gerekir. Bu bakım kremleriyle yaşlanma belirtilerinin önüne geçebilirsiniz. Anti aging bakım kremleriyle iyi bir sonuç elde edebilirisiniz.

Vichy Liftactiv Collagen Specialist yaşlanma ve kırışıklık karşıtı bakım kremidir. Tüm cilt tipleri için uygun olan bu ürün, kırışıklık karşıtı bakım sağlar. Cilt tonunun düzenlenmesine yardımcıdır ve cilt sıkılığını artırır. C vitamini içeren bu ürün leke karşıtı bakım sağlar. Temiz cilde ince tabaka halinde uygulayarak elde edebilirsiniz.

La Roche Pure Vitamin C 40 ml-Normal/Karma Ciltler İçin Yaşlanma Karşıtı Bakım Kremi günlük kırışıklıklara karşı yoğun sıkılaştırıcı bakım kremidir. Yüz ve boyundaki kırışıklıklara karşı bakım sağlar. Tüm yüz ve boyuna sabah ve akşam saatlerinde uygulayabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: anti aging nedir, anti aging bakım ne işe yarar, anti aging cilt bakım rutini, cilt temizliği, cilt bakımı, kolajen içerikli cilt bakım ürünleri, doğru tonik kullanımı
Ağustos 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR