Ağız Çalkalama Suyu Kullanımı ve Faydaları

Ağız Çalkalama Suyu Kullanımı ve Faydaları

Ağız ve diş sağlığını korunmanın en temel yolu doğru ve düzenli olarak diş temizliğinin yapılmasından geçmektedir. Bu amaçla yapılacak tam teşekküllü bir ağız bakımı için ihtiyacınız olan materyaller; diş fırçası, diş macunu, diş ipi, ara yüz fırçası ve ağız bakım suyu şeklinde düşünülebilmektedir.

Diş fırçasının ulaşamadığı bölgeler için diş ipi ve ara yüz fırçasından yararlanılabiliyorken, bakteri oluşumunu engelleyen ve uzun bir süre ağız sağlığını koruma altına alan en etkili çözüm yolu ağız bakım suyu kullanımı olmaktadır. Ağız bakım suyunun başlıca kullanım amacı nefesi tazelemek olmaktadır. Ancak şiddetli ve kronik ağız kokusu sorunlarını giderilmesi için diş hekimine başvurarak, uygun tedavi seçeneklerinin değerlendirilmesi gerekmektedir.

Ağız çalkalama suları dişlerde bakteri plağına neden olan zararlı asit bileşenlerine karşı koruma sağlayarak, diş problemlerini ortadan kaldırılmasında etkin rol oynamaktadır. Ancak günlük olarak ağız bakımı için diş fırçası ve diş ipi temizliği ile birlikte yapılması gerekmektedir. Bunun dışında diş eti problemlerinde ve tedavilerinde diş hekimleri tarafından özel bazı ağız bakım suları tavsiye edilebilmektedir.

Ağız bakım suları genellikle ağız kokusu sorunu olanlar için nefes tazelemek maksadıyla kullanılmaktadır. Ancak ağız bakım suları çeşitli seçenekleri ile kişinin ihtiyacına yönelik kullanım imkânı sunmaktadır. Özellikle bakteri plağını ve diş çürüklerini önlemek ya da diş eti sorunlarını kontrol altında tutmak için ağız bakım suyu tercihinizi diş hekiminiz ile birlikte yapmanız önerilmektedir.

Ağız Bakım Suyunun Doğru Kullanım İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Ağız bakım suyunun kullanımı ile ilgili birkaç önemli nokta bulunmaktadır. Bu nedenle de sizler için bu noktaları derledik.

Doğru ve Düzenli Kullanım

Ağız ve diş sağlığının korunması için rutin olarak dişlerin fırçalanması, diş fırçasının ulaşamadığı alanlar için diş ipi ve ara yüz fırçasını kullanılması gerekmektedir.

Ayrıca kişinin ağız yapısına uygun diş fırçası ve diş macunu seçenekleri de önemli olmaktadır. Günlük olarak ritüel haline gelmiş ağız temizliğinden sonra bakteri oluşumunu engellememek ve taze bir nefese sahip olmak için ağız bakım suyunu doğru miktarda kullanmanız gerekmektedir.

Tek Başına Ağız Bakımını Sağlamadığının Bilinmesi Gerekir

Ağız bakım suyu hiçbir zaman tek başına istenilen ağız temizliğini sağlama noktasında yeterli olmamaktadır. Yani diş temizliği için düzenli bir diş fırçalama işleminin yerini ağız bakım suyunun alamayacağının bilinmesi gerekmektedir. Bu nedenle ağız sağlığı için diş hekiminize başvurarak, doğru ve etkili bir şekilde ağız bakım suyu nasıl kullanıldığı hakkında bilgi edinmeniz daha uygun bir yaklaşım olacaktır.

Yeterli Süre

Ağız bakım suyunun tüm ağza nüfus etmesi ve etkili korumayı sağlaması için yeterli bir süre boyunca gargara yapılması gerekmektedir. Genellikle ağız bakım sularının en az 30 saniye ile 1 dakika arasında gargara yapılması tavsiye edilmektedir. Ancak, Listerine Advanced Defence Sensitive gibi bazı özel ürünlerin bu sürenin düşürülmesi noktasında etkin rol oynadığını ve yoğunlaştırılmış formülü ile daha net etkiler yarattığının altının çizilmesi gerekmektedir.
Etiketler: ağız çalkalama suları, ağız çalkalama suyu, ağız çalkalama suyu nasıl kullanılır, listerine
Nisan 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR