Ağız Kokusu Nasıl Engellenir?

Ağız Kokusu Nasıl Engellenir

Ağız kokusunun en önemli nedenleri arasında ağız sağlığına dikkat etmemek vardır. Bunun yanı sıra çürük diş, yedikleriniz gibi diğer faktörler bir araya geldiğinde ciddi bir sıkıntıya neden olabilir. Ağız kokusu bazı durumlarda normal olarak karşılanırken bazı durumlarda ise önemli bir sağlık probleminin habercisidir. Örneğin; sabah yaşanan ağız kokusu buna bir örnektir.

Sabah Ağız Kokusu Nedir?

Sabah ağzınızda hissettiğiniz koku halitosis olarak isimlendirilmektedir. Kötü nefes genellikle ağızdaki bakterilerden meydana gelir ve siz gece uyurken ağzınızdaki yiyecek parçacıkları dişlerinizin arasında, dilinizin üzerinde ve diş eti çizginiz boyunca toplanır. Dolayısıyla ağzınızdaki bakteriler bu parçaları parçalayarak ağzınızda kötü koku yapacaktır.

Aşağıda bahsedeceğimiz nedenler ağız kokusunun oluşumunu sağlar. Dolayısıyla bahsettiğimiz hususlara dikkat ettiğinizde ağzınızda meydana gelecek kokuyu da engellemiş olursunuz.

Ağız Kokusunun Neden Olur?

Yiyecekler: Yiyecek artıkları ağız kokusu için oldukça önemlidir. Dişlerinizi fırçalamadığınızda dişlerinizin arasında kalan ve diş etlerinizin dibinde biriken yiyecekler bakteriler tarafından parçalanacağından dolayı ağzınızda koku meydana gelebilecektir. Yediklerinizde yine aynı şekilde ağız kokusuna neden olabilir. Örneğin; sarımsak, soğan ve diğer baharatlar sindirildikten sonra kan dolaşımına geçer ve bu da akciğerlerinize geçer. Özellikle gece geç saatlerde uyumadan önce bir şeyler yediğinizde sabah ağzınız kötü kokacaktır.

Ağız Kuruluğu: Ağız kuruluğu ağız kokusuna neden olabilecek bir durumdur. Ağzınızda meydana gelen tükürükler gün boyunca ağız temizliğini yaptığı gibi bakterilerinde ağızdan uzaklaşmasına neden olur. Ağzınızda kuruluk meydana geldiğinde ise bakteriler için uygun üreme alanı oluşmuş olacaktır.

Yetersiz Ağız bakımı: Ağız bakımını yeterli miktarda yapmadığınızda ağzınızdaki hijyeni sağlamamış olursunuz. Özellikle dişlerin düzenli olarak fırçalanmaması ağzınızda meydana gelen kokunun ana nedenidir. Sensodyne True White Diş Fırçası Orta dişlerinizi günlük düzenli fırçalamanızda size yardımcı olacaktır.

Sigara Kullanmak: Sigara kullanmak da ağız kokusuna neden olan etmenlerden biridir. Sigaranın zararlarından birisi de diş eti hastalıklarıdır.

Ağız Diş Bakımı çok önemlidir. Bunun için günlük olarak planlamanın yapılması ağız hijyenine dikkat edilmesi ve yedikleriniz kontrol altına almanız gerekir. Ağız sağlığınıza dikkat etmediğiniz sürece sağlığınızı da riske atmış olursunuz.

Ağız ve diş bakım ürünlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Etiketler: ağız bakımı, ağız diş bakımı, ağız kokusu nasıl geçer, diş macunu, diş fırçası
Şubat 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR