Ağız ve Diş Bakımında Mutlaka Kullanılması Gereken Ürünler

Ağız ve Diş Bakımında Mutlaka Kullanılması Gereken Ürünler

Ağız sağlığı yalnızca dişlerimizin güzel görünüşü ve estetik açısından iyi durumda olması değil aynı zamanda vücudumuzun diğer organlarını bile etkileyebilecek güçte olan diş ve damak sağlığını da kapsamaktadır.

Ağız sağlığımızda karşı koymamız gereken temel nokta bakterilerdir. Bakterilerin birikmesi ve dişlerin arasında kalması diş çürüklerine yol açabilir. Diş çürükleri ise ilerleyen aşamalarda iltihap yaparak boğaz yolu ile diğer organlara zarar verebilir. Bu sebeple, ağız ve diş bakımı esnasında dikkat etmemiz gereken ilk nokta bakteri sebebi ile oluşan plak ve çürüklerin kontrolüdür.

Diş üzerinde oluşan bakteriyel plak ya da halk arasında bilinen adıyla diş kiri, aynı zamanda diş eti iltihabı ya da diş taşı gibi problemlerin sebebidir. Bu sebeple, ağız bakımı esnasında öncelikli hedefimiz bu tabakayı ve bakterileri ağızdan uzaklaştırmaya çalışmaktır.

Bu hedefimize ulaşabilmek için yapmamız gereken şey düzenli ve doğru bir ağız bakımı yapmaktır. Düzenli olarak yapacağımız ağız bakı ise yalnız diş fırçalamaktan ibaret olmamaktadır. Sizler için bu yazımızda ağız ve diş bakımında kullanılması gereken ürünler hakkındaki bilgileri derledik.

Ağız ve Diş Bakımı Ürünleri

Diş Fırçası ya da Elektrikli Diş Fırçası

Diş fırçanızın seçimini yaparken diş ve damaklarınızın hassasiyetine göre orta sertlikte ya da yumuşak diş fırçalarını seçmelisiniz. Elektrikli diş fırçaları ise daha hızlı ve kapsamlı yapısıyla dişlerdeki bakteriyel plağı gidermenize yardımcı olabilir. Bu noktada, bebeklerin diş bakımı için kesinlikle çocuk diş fırçası değil parmak fırçalarını kullanmanız önemlidir.

Diş İpi

Diş ipi değişik çeşitleri olan ve diş fırçasının bazı noktalarda sağlayamadığı temizliği sağlayan bir ağız ve diş bakımı ürünüdür. Diş ipi özellikle dişlerin birbirlerine değdiği noktalara girebilmesi ile aralarda kalan besinlerin temizlenmesini sağlayarak ağızda bakteri oluşumunu engeller. Aynı zamanda diş yüzeyine sürtülerek de plakları temizleyeceği için etkili bir ağız bakımı için vazgeçilmezdir.

Ağız Gargaraları

Ağız gargaraları ağzınızdaki bakterilerin tamamen temizlenmesini sağlayan sıvılardır. Florür içeren ağız çalkalama suları hem plakları temizlemesi hem diş aralarında kalan yemek kalıntılarının iyice temizlenmesi hem de bakterileri azaltması açısından ağız ve diş bakımınızın temel parçalarından biri olmalıdır.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: ağız ve diş bakımı, ağız sağlığı, diş ipi, ağız gargarası, bakım önerileri, sağlıklı dişler
Ekim 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR