Akneye Eğilim Gösteren Ciltler İçin Sabah Bakımı

Akneye Eğilim Gösteren Ciltler İçin Sabah Bakımı

Akneye eğilim gösteren bir cilde sahipseniz, sabahları cilt bakımı rutininize dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü akneye eğilim gösterebilen bir cilt demek, devamlı cilt problemleriyle baş etmeye çalışmak anlamına gelir. Aynı zamanda da cilt bakım rutinine dahil ettiğin ürünlere çok dikkat etmeniz gerektiği anlamı taşımaktadır. Bunun nedeni cilt problemlerin için doğru içerikleri tercih etmesi gerekliliği ve cilt bakım rutinini aksatmamaya özen gösterilmesi gerekliliğidir.

Bu nedenle sizler için kısaca akneye eğilim gösteren ciltler için bakım rutini derledik.

Güne Cildini Temizleyerek Başla

Cilt temizliği hem sabah hem de akşam olmak üzere tüm cilt tipleri için son derece önemli bir adım olmaktadır. Cilt problemlerinin büyük bir kısmının, cildin iyi temizlenmemesinden kaynaklandığı düşünüldüğünde tüm kirlerden ve kalıntılardan arınmış bir cildin sağlıklı görüneceği bilinmektedir. Bu nedenle her gün sabah ve akşam Sebamed Clear Face Sabun gibi yüz sabunları ile cildinizi temizlemeniz önerilmektedir.

Akneye eğilim gösteren ciltlerde ise sebum üretimi fazladır, yani cilt olması gerekenden fazla yağ üretmektedir. Bu fazla sebum ciltten arındırılmadığında gözenekler tıkanmakta ve aknelere davetiye çıkaran bir ortam yaratmaktadır. Bu nedenle cilt temizliği çok önemli olmaktadır. BioNike Acteen Dengeleyici Temizleme Suyu gibi temizleme suları kullanmanız önerilmektedir.

Siyah noktaların görünümünü azaltmaya ve parlamayı kontrol altına almaya yardımcı olan bu yüz temizleme suları, yağlı ve akneye eğilim gösteren ciltlerin kullanımı için son derece uygun olmaktadır.

Gözenek Sıkılaştırıcı Tonik Kullan

Akneye eğilim gösteren ciltlerde, gözeneklerin iyice arındırılması son derece önemli bir konu olmaktadır. Gün içerisinde ciltteki fazla yağ ve kirler bu gözeneklere dolarak tıkanmalarına, daha sonra da cilt problemlerinin oluşmasına olanak tanımaktadır. Bu yüzden cildini temizledikten sonra, salisilik asit içeren bir tonik uygulamanız, gözeneklerinin arınmasına ve sıkılaşmasına yardımcı olabilecektir.

Bu gibi durumlar için Akne Sivilce Bakım Ürünleri kullanmanız ve sabahları yüzünüzü yıkadıktan sonra La Roche Posay Effaclar Duo Bakım Kremi gibi bakım kremleri kullanmanız önerilmektedir. Bu sayede gözeneklerinizin sıkılaşmasına yardımcı olabilir ve düzenli olarak kullanıldığınızda da cilt problemlerinin azalmasını sağlayabilirsiniz.
Etiketler: akneli ciltler için krem, sabah bakımı, akneli ciltler için bakım, sivilce bakım ürünleri
Mayıs 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR