Anne Sütü Pompalamanın 4 Püf Noktası

Anne Sütü Pompalamanın 4 Püf Noktası

Anne sütü bebeğinizin sağlıklı gelişimi açısından oldukça önemlidir. Anne sütü bebeğiniz için en sağlıklı beslenmeyi sağlar. Protein açısından zengin ve faydalı bileşiklere sahip olan anne sütünün nasıl pompalanması gerektiği konusuna yeterince hâkim olamayabilirsiniz. Anne sütünü pompalamanın püf noktalarını sizler için derledik.

Eğer çalışan bir anneyseniz bebeğinizin anne sütünden mahrum kalmaması için sütü sağması gerekir. Böylece bebeğiniz siz yanında olmadan da anne sütünü içmesini sağlayabilirsiniz. Anne sütünün miktarını artırmak, tıkanık ve şiş memeyi rahatlatmak ve iş saatlerinde bebeğine anne sütü vermek isteyen anneler için süt pompaları tercih edebilirsiniz.

Süt pompası anne ve bebeklerin hayatını kolaylaştıran bir üründür. Anne sütü pompalama ile ilgili soru işaretleriniz olabilir. Anne sütünü doğru şekilde pompalamak için dikkat edilmesi gereken püf noktalar bulunmaktadır.

Anne Sütü Pompalarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Belirli Zamanlarda Süt Sağmak

Anne sütü sağma işlemi için süt pompası kullanılmaktadır. Süt salınımının devam etmesi için belirli aralıklarla süt sağılması gerekir. Sağılan sütü özel süt saklama kapları ve poşetlere koyarak muhafaza edebilirsiniz.

Süt Pompasının Doğru Yerleştirilmesi

Sütün doğru pompalanması için süt pompasının doğru yerleştirilmesi önemlidir. Süt pompasının hunisi meme ucu etrafındaki koyu renk bölgeyi (aerola) içine alacak ve hava almayacak şekilde yerleştirilmesi gerekir. Meme ucu huninin ortasında olmalıdır.

Pompalama İşlemine Yavaş Yavaş Başlayın

Süt pompalama işlemine ilk olarak yavaş yavaş pompalamayla başlayabilirsiniz. Süt akışı durana kadar biraz bekleyin. Göğüsten süt akışı tamamlanana kadar bu işlemi duraksayarak devam ettirebilirsiniz. Aynı işlemi eşit zamanlarda her iki memeye uygulayabilirsiniz.

Göğüs Pompasını Doğru Seçmek

Süt pompası olarak bilinen göğüs pompası manuel ve elektrikli süt pompası olarak bulunmaktadır. Doğru şekilde süt sağmak için en rahat süt pompasını tercih etmelisiniz. Manuel bir göğüs pompası alacaksanız tek elle kolay kullanabileceğiniz modellerden yana tercihinizi kullanabilirsiniz.

Elektrikli göğüs pompası kullanacaksanız, emme gücünü kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Pompalama basıncını emme gücüne göre ayarlayabilirsiniz.

Lansinoh Kompakt Tekli Elektrikli Göğüs Pompası 2 fazlı teknolojisi ile bebeğin doğal emme ritmini takdir eder. Süt akışının başlamasına ve süt üretiminin artmasına neden olan göğüs pompası ayarlanabilir 5 farklı vakum gücü seçeneği bulunur.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: anne sütü, anne sütü pompalamanın püf noktaları, anne sütü sağmak faydalı mıdır, anne ve bebek, süt pompası
Eylül 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR