Arbutin Nedir? Arbutin Ne İşe Yarar? Arbutin Faydaları

Arbutin Nedir? Arbutin Ne İşe Yarar? Arbutin Faydaları

Kişisel bakım sektörünün giderek hareketlenmiş olması, teknolojinin de kullanılmasıyla daha fazla hareketlenmeye neden olmuştur. Her gün piyasaya çıkan yeni bir ürün insanların cilt bakımı konusundaki ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken ciltteki lekeler için üretilmiş olan ürünlerin etkin maddesi arbutin olarak karşımıza çıkmaktadır.

Arbutin bitkilerin özünde bulunan glikoz moleküllerinden üretilmiş olan doğal bir bileşiktir. Bölgesel olarak uygulanması halinde cildin rengini açmayı sağlayan bu ajan, farklı besinlerde az miktarda bulunmaktadır.

Arbutinin bu özelliği, onu kozmetik sektöründe oldukça önemli bir konuma getirmiştir. Cilt pigmentasyonunu aydınlatmayı amaçlayan bu bileşen oldukça önemlidir.

Arbutin Hangi Bitkiden Elde Ediliyor?

Arbutin, özellikle yabanmersininde yüksek miktarda bulunur. Yüzyıllardır ilaç olarak kullanılan bu bitki, antibiyotiklerin keşfinden önce de doğal ilaç olarak kullanılıyordu.

Arbutin Ne İşe Yarar?

Kozmetik sektöründe sıklıkla kullanılan bu bileşen, cildin aydınlatılması, parlatılması lekeli ciltler aydınlatıcı özelliği ile bilinmektedir.

Arbutin Nasıl Kullanılır?

Arbutin serum ya da krem şeklinde satılmaktadır. Kremlerin temiz cilde masaj yaparak uygulanması gerekir. Sabah cilde uygulandığında gün içinde etkisini gösterecektir. Dermoskin Be Bright Arbutin Kompleks Krem 33 ml sürüldükten sonra güneş kremi kullanılması da tavsiye edilir.

Arbutin Yazın Kullanılır mı?

Yazın cildin lekelenmesi sık yaşanan bir durumdur. Bu nedenle arbutin yazın da kullanılabilir, ancak bu ürünü kullanırken mutlaka güneş kremi ile desteklemek gerekir, aksi takdirde güneş yeni cilt lekelerinin oluşmasına neden olacaktır.

Arbutinin Etkisi Ne Kadar Zamanda Görülür?

Cilde uygulanacak olan ürünlerin etkisini gösterebilmesi için düzen ve süreklilik oldukça önemlidir. Arbutinin etkisini göstermesi içinde düzenli olarak 1 ay boyunca kullanılması gerekir. Bu kullanım sonucunda lekelerin derinliğine bağlı olarak 6 ayda sonucunun görülmesi mümkündür.

Arbutinin Zararı Var mı?

Arbutin, bitkisel bir ürün olduğundan dolayı cilde herhangi bir yan etkisi ya da zararı yoktur, ancak alerjik ciltlerin dikkatli kullanması gerekir. Ürünü kullanmadan önce cildin bir bölümünde denemek sonucun garantiye alınması açısından önemlidir.

Anne ve bebek ürünleri için https://www.dermoailem.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: arbutin nedir, arbutin ne işe yarar, arbutinin faydaları, arbutin nasıl kullanılır, lekeli ciltler için aydınlatıcı, cilt bakımı, cilt sağlığı
Kasım 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR