B12 Vitamini Neden Önemlidir?

B12 Vitamini Neden Önemlidir?

Vitaminler, insan sağlığında önemli bir role sahip, yaşamsal fonksiyonların işleyişinde etkin olan organik bileşiklerdir. İnsan vücudu tarafından sentezlenmeyen ve dışarıdan alınması gereken vitaminler yağda eriyen ve suda eriyen vitaminler olmak üzere ikiye ayrılır. Suda eriyen vitaminler arasında yer alan B12 vitamini insan sağlığı için önemli bir yere sahiptir.

B12 vitamini suda çözünebilen bir vitamindir. B12 vitamini, hücrede yağ asitleri ve amino asitlerin vücutta kullanımında kritik bir yere sahiptir. Sinir dokusunu ve beyin fonksiyonlarını koruyan B12 vitamini merkezi sinir sisteminin etkin faaliyet göstermesi için ihtiyaç duyulan vitaminler arasındadır. B12 vitamini insan vücudu tarafından kendi kendine üretilememektedir. Bu nedenle dışarıdan takviye alınması gerekir.

B12 Vitamininin Faydaları Nelerdir?

Vücut sağlığının temel bileşenlerinden biri olan B12 vitamini vücudu dışarıdan gelebilecek her türlü zararlı virüs ve bakteriye karşı korur, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkilidir. Merkezi sinir sisteminin etkin çalışmasını sağlar. B12 vitamini ayrıca alyuvar hücrelerinin üretiminde etkin rol oynamaktadır.

B12 vitamini hücrelerin üretimi, kendini yenilemesi ve daha uzun yaşamasını sağlamaktadır. B12 vitamini ayrıca kan hücre sayısını artırır. Bu sayede anemiyi (kansızlığı) önler. Bunun yanı sıra yeterli miktarda B12 vitaminin olması hafızayı güçlendirir. Öğrenmeye yardımcı olan önemli bir faktördür.

B12 Vitamini Alımı Neden Önemlidir?

Ciddi boyutlara ulaşan ve fark edilemeyen B12 vitamin eksikliği pek çok soruna neden olur. Kişilerde derin depresyon, paranoya ve sanrılara, hafıza kaybına neden olur. Ayrıca, tat ve doku kaybı ile idrar kaçırma gibi sağlık problemlerine yol açabilir. İnsan vücudu sinirler, kırmızı kan hücreleri, sinirler, DNA yapımı için B12 vitaminine gereksinim duyulmaktadır.

B12 Vitamini Nasıl Alınır?

B12 vitamini en çok hayvansal kaynaklı besinlerde yer almaktadır. Bitkilerde yer almadığı için vegan beslenen kişilerin beslenmelerine dikkat etmesi gerekmektedir. Bazı bireyler normal hayvansal gıda kaynaklarından B12 vitamini almakta zorluk çekebilir. Bu gibi durumlarda gıda takviyesi yoluyla B12 vitamini alınabilmektedir.

Solgar Vitamin B12, içerdiği metilkobalamin formu sayesinde emilime hazır olarak B12 vitamini sağlamaktadır. Solgar Vitamin B12 1000 mcg gıda takviyesi dilaltı tablet şeklinde kullanıma sunulmaktadır. Gıda takviyesi, sentetik renklendirici, yapay tatlandırıcı içermemektedir.

Naturalnest Vitamin B12 60 Dilaltı Tablet bir tabletinde 1000 mcg B12 vitamini içermektedir. Dilaltı tablet formu ile tüketimi kolaydır. 

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: b12, b12 vitamini neden önemlidir, b12 vitamin eksikliği, b12 vitamininin faydaları nelerdir, b12 vitamini neden önemlidir, b12 vitamini nasıl alınır
Haziran 21, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR