B5 Vitamini (Pantotenik Asit) Nedir? B5 Vitaminin Faydaları Nelerdir?

B5 Vitamini (Pantotenik Asit) Nedir? B5 Vitaminin Faydaları Nelerdir?

B5 vitamini faydaları bakımından cilt bakımından sağlığa kadar pek çok alanda kullanılmaktadır. Pantotenik asit olarak da bilinen B5 vitamini suda çözünen ve insan vücudu için oldukça önemli olan bir vitamindir. B5 vitamini ne işe yarar? B5 vitaminin faydaları nelerdir? B5 vitaminin cilt bakımındaki önemi nedir? soruları aklınıza takılabilir. B5 vitamini ile ilgili merak edilenleri sizler için bir araya getirdik.

B5 Vitamini Nedir?

B5 vitamini, B vitamini ailesinin bir üyesidir. Suda çözünme özelliğine sahip bu değerli vitamin birçok açıdan insan sağlığına faydalıdır. B5 vitamini insan vücudunda enerji oluşumu metabolizmasının sağlıklı çalışmasını sağlar. Aynı zamanda bu vitamin vücudun normal işlevinin devam etmesine katkı sağlar. B5 vitamini eksikliği söz konusu olduğunda vücudumuz halsiz ve bitkin bir hal alır.

B5 Vitamininin Cilde Faydaları

B5 vitamin vücutta protein ve yağ sentezine destek verir ve enerji üretimi sağlar.  B5 vitamininin cilde faydaları da bulunmaktadır. B5 vitamini cilt bakımında ve cilt onarım sürecinde önemli bir role sahiptir. Cilt yaralanmalarında ya da cilde herhangi bir kimyasal işlem uygulanması durumunda cildin kendini onarma sürecini hızlandırır ve cildin eski sağlığına kavuşmasına yardımcı olur. B5 vitamini cilt bariyerini korur. Bu sayede cilde içeriden ve dışarıdan gelebilecek deformasyonlara karşı korur.

B5 vitamini ayrıca ciltteki glutatyon oranının artmasını sağlar. Glutatyon, cildi UVA ışınları, hava kirliliği gibi çevresel etkenlere karşı korur. Güçlü bir antioksidan olan glutatyon sayesinde ciltte yaşlılık etkileri ve kırışıklıklar azalır, cilt bariyeri güçlenir. Cildin kendini hızlı bir şekilde onarmasına yardımcı olur. Glutatyon aynı zamanda cildi yoğun bir biçimde nemlendirir. Bu vitamin ciltteki nemi korur, nem kaybını önler. B5 vitamini kullananlar genç ve canlı bir görünüm elde ediyor.

Cilt bakımında B5 vitamini sıklıkla kullanılanlar arasında yer alır. Eğer siz de cilt bakımınızda B5 vitaminine yar vermek istiyorsanız VeNatura Provitamin B5 Onarıcı Bakım Kremi Lanolin ve Provitamin B5 içeriğiyle yoğun nemlendirme sağlar. Yoğun kıvamıyla kuru bölgeleri derinlemesine temizler ve koruma sağlar. Cilt bariyerini güçlendiren bu ürün bakım rutininizin vazgeçilmez bir parçası olacak.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: b5 vitamini nedir, b5 vitamininin faydaları nelerdir, b5 vitamini nelere iyi gelir, b5 vitamininin cilde faydaları, vitamin, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Ağustos 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR