Balık Yağının Doğru Kullanımı Nasıl Olmalı?

Balık Yağının Doğru Kullanımı Nasıl Olmalı

Balık yağı, insan vücuduna faydası olan en önemli besin takviyelerinin başında yer alır. Omega 3 yağ asitleri insan vücudu tarafından çok az miktarda üretilir. Bunun için de dışarıdan takviye olarak alınmasında fayda vardır.

Balık yağının içeriğindeki değerler markaya göre değişiklik gösterir. Ortalama olarak 980 mg şeklindedir.

Balık Yağı Ne Zaman İçilmeli?

Balık yağı tüketmek için herhangi bir zaman dilimi yoktur, bunun için istenilen her zaman alınabilir. Balık yağının bilinen yan etkisi reflüdür. Bunun için balık yağının dozunu ayarlamanızda fayda vardır. Sabah ve akşam olmak üzere yemeklerden önce ikiye bölüp alınması reflü ve hazımsızlık gibi problemlerin ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Balık yağının emilimini artırmak için yemeklerle alınmasında fayda vardır.  Balık yağı kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi de düzenli olmasıdır. Yani ne zaman kullanmaya başlarsanız başlayın mutlaka düzenli almaya özen göstermelisiniz.

Günlük Balık Yağı İhtiyacı Ne Kadar?

Her yaşta balık yağı ihtiyacı değişiklik gösterdiği gibi cinsiyete ve sağlık durumuna göre de değişiklik göstermektedir. Bunun için balık yağı almaya başlamadan önce doktorunuza danışmanızda fayda vardır. New Life Efa Liquid Balık Yağı Sıvı 150 ml - Tutti Frutti SKT 02/2022 omega 3 takviyesi almak isteyenlerin tercih edebilecekleri bir üründür.

Balık Yağı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Omega 3 balık yağı kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar vardır.  Aşağıda bu hususlar belirtilmiştir.

  • Balık yağı yemeklerden hemen önce alınmalıdır.
  • Balık yağının bozulmaması için güneş ışığından uzak tutulması gerekir. Buzdolabında saklanabilir.
  • Tarihi geçmiş ve kötü kokan balık yağlarından uzak durulması gerekir.
  • İçeriğinde mutlaka yüksek miktarda EPA ve DHA içeren balık yağı takviyesini seçin.
  • Omega 3 bakımından vücudunuzun ihtiyacı yoksa bu durumda kullanmamalısınız. Fazla omega 3’de eksikliği gibi yan etkilere sahip olabilir.

Sporcu besin çeşitlerini https://www.dermoailem.com/ adresinden inceleyebilirsiniz.

Etiketler: balık yağı, balık yağı kullanımı, balık yağı nasıl kullanılır, omega 3 balık yağı, omega 3
Şubat 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR