Balık Yağının Faydaları

Balık Yağının Faydaları

Omega-3 yönünden zengin bir besin olan balık yağının insan sağlığına, bilimsel olarak ispatlanmış sayısız faydası vardır. Pekiyi, balık yağı nedir? Faydaları nelerdir? Bu yağı kimler, ne kadar tüketmelidir?

Balık Yağı Nedir?

Balık yağı, balık dokusundan elde edilen ve Omega-3 ve A ve D vitamini de içeren diğer bazı yağlar açısından zengin olan bir yağdır. Balıktan elde edilen yağın %30’u Omega-3 yağından oluşur. Omega-3 her ne kadar bazı bitkilerde de bulunsa da, EPA ve DHA olarak tanımlanan ve balıktan elde edileni, ALA Olarak bilinen ve bitkilerden elde edileninden çok daha faydalıdır. Bu yüzden yeteri kadar balık yenilemeyen durumlarda EPA ve DHA açısından zengin balık yağı takviyesi kullanılmalıdır.

Günde Ne Kadar Tüketmeliyiz?

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), ideal tüketim miktarına ölçü olarak, günde 1-2 porsiyon balık yemenin gerekli olduğunu açıklıyor. Günde en az bir porsiyon balık tüketemiyorsanız, takviye almanız gerekmektedir. Dermoailem’de EPA ve DHA konsantrasyonu yüksek balık yağı takviye ürünleri yer almaktadır.

Kimler Tüketmeli?

Başta hamileler, emzirenler ve çocuklar olmak üzere, kalp krizi riski taşıyanlar, obezite problemleri olanlar, kalp hastalıkları, diyabet, karaciğer yağlanması, depresyon, anksiyete gibi rahatsızlıklardan mustarip olanlar; kısacası sağlığını önemseyen herkes bu takviyeyi yeteri kadar kullanmayı ciddiye almalıdır.

Neden Bu Kadar Önemli?

Balık yağı tüketmenin önemli rahatsızlıkların semptomlarını azaltmak ve birçok hastalığın da oluşumunu engellemek gibi faydaları vardır. Sadece fiziksel değil, zihinsel rahatsızlıklar, obezite, yaşlılık belirtileri, kemik yapısı ve hatta astım ile ilgili etkileri ispatlanmıştır.

Kalp Hastalığı ve Kalp Kriziyle İlgili Etkileri

Bu yağ, kolesterol seviyesi, tansiyon ve aritmiler üzerinde etkilidir. İyi kolesterolü artırmaya; tansiyonu düşürmeye, risk altındaki kişilerin aritmiye yakalanması ihtimalini azaltmaya yardımcıdır. Ayrıca kalp krizi riskinin artmasına neden olan ve daha pek çok hastalığa da davetiye çıkaran obezitenin önlenmesinde önemli etkileri vardır. Vücutta oluşan kronik inflamasyonla mücadelede de faydalı bir üründür. Bütün bu yararları sayesinde kişileri kalp hastalıklarından korur.

Diyabet Hastaları Ya da Risk Altındakilere Yardımcı

Tip 1 diyabet, bağışıklık sisteminin pankreastaki insülin üreten hücrelere saldırdığı bir otoimmün rahatsızlıktır. Balık yağı, bu tip vücudun bağışıklık sisteminin kendisine zarar verdiği ve otoimmün diye adlandırılan rahatsızlıklar üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Aynı şekilde metabolik sendrom adı verilen ve bel bölgesinde yağlanma, yüksek tansiyon, insülin direnci ve düşük iyi kolestrol belirtileriyle kendini gösteren ve yine diyabeti tetikleyen hastalık tablosu üzerinde de önleyici etkileri vardır.

Karaciğerin Koruyucusu

Karaciğer yağlanmasını engelleyen önemli bir besin takviyesidir. Karaciğer yağlanması gündelik hayatta halsizlik gibi pek çok sıkıntı verir ve ayrıca kilo alımına sebep olur. Bu da pek çok hastalığı tetikler. Karaciğer fonksiyonlarını geliştiren balık yağı kişiyi karaciğer yağlanması ve buna bağlı kilo almaya yönelik rahatsızlıklara karşı destekler.

Zihnimiz de Ona Emanet

Beynimizin %60’ı yağdan oluşmakta ve bu yağın çoğu da Omega-3. Beyin fonksiyonlarının normal seyredebilmesi için Omega-3 son derece gerekli. Araştırmalar, bu takviyenin bazı zihinsel rahatsızlıkların semptomlarının ilerlemesini durdurduğunu ve hatta bazı zihinsel rahatsızlıkları olanların beynindeki Omega-3 oranının hasta olmayanlardan daha az olduğunu ortaya koymuştur. Balık yağı depresyon ve anksiyete kadar şizofreni ve bipolar bozukluğun da bazı belirtilerinin etkilerini azaltır.

Anne ve Çocuk Üzerindeki Etkileri

Öncelikle bebeğin beyni ile sinir sisteminin gelişmesinde çok etkilidir. Görme ile ilgili fonksiyonları da olumlu etkiler.

Hamilelik ve emzirme sırasında kullanımı, çocuğu astım ve alerji riskine karşı korur. İlk çocukluk döneminde de kullanılması gerekmektedir. Çocukta dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu tedavisinde; saldırganlık ve dikkatsizliği azaltmada yardımcı bir yağdır. Ayrıca el-göz koordinasyonunu geliştirdiği de gözlemlenmiştir.

Özellikle Belli Kanser Türlerinden Korur

Göğüs, prostat ve kolon kanserlerinin önlenmesinde çok büyük etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Balık yağı kullananların kolon kanserine yakalanma riski %55 oranında azalmaktadır.

Yaşlılar İçin Önemi Büyük

Alzheimer ve demans semptomlarını azaltmaktadır. Ayrıca kemik ve eklemleri de koruduğundan, kırık çıkık riski çok fazla olan yaşlı insanlar için tüketimi önemlidir.

Diğer Bazı Faydaları

Balık yağı, adet dönemi ağrı ve acılarını azaltmaya, cildin daha iyi görünmesine, uyku sorunlarının giderilip sağlıklı bir uyku uyunmasına da olumlu katkıları olan bir besin takviyesidir.

Dermoailem Balık Yağı Takviye Ürünleri

Dermoailem’de yer alan bazı balık yağı ürünleri şunlardır:

Möller's Omega-3 Balık Yağı 250 ml

Möller's Omega-3 Balık Yağı 250 ml

Möller’s Omega-3, Norveç kaynaklı olup, dünyada ilk markalaşmış Omega-3 ürünüdür. Şeker, tatlandırıcı, renklendirici ve yapay aroma katılmamış olan ürün, karışık meyve ve doğal limon aromaları içerdiğinden balık yağını hiç sevmeyen çocuklar bile onu zevkle kullanıyorlar. Möller’in bu ürününü 100 çocuktan 93’ü severek içiyor. Möller’s Omega-3 balık yağının her 5 ml’sinde bulunan 1200 miligram Omega-3 yağının 600 miligramı DHA ve 400 miligramı da EPA ‘dan oluşuyor. Doğallık, sadelik, tazelik ve saflığın buluştuğu ürün, bu yapısını GOED sertifikasyonu ile kanıtlıyor.

Solgar Omega 3-6-9 EFA 1300 mg 60 Softgel Kapsül

Solgar Omega 3-6-9 EFA 1300 mg 60 Softgel Kapsül

Solgar kalitesiyle sunulan bu ürün, balık yağı ile birlikte hodan yağı ve keten tohumu yağı da içermektedir. Ürünün içerdiği balık yağında yüksek oranda EPA ve DHA bulunurken, ALA yani bitkisel Omega-3 ise keten tohumu yağı sayesinde takviye edilmektedir. Bu özelliğiyle ürün bir kişinin ihtiyacı olacak tüm Omega-3 ihtiyacını karşılar niteliktedir. Hodan yağı omega 6 asitlerindendir. Ürün, şeker, tuz, nişasta, buğday, maya ve süt ürünleriyle, sentetik renklendirici, yapay tatlandırıcı ve koruyucu içermemektedir. Yetişkinlerin en çok tercih ettiği ve güvendiği markalardan biri olan Solgar’ın bütüncül bir Omega3 ve 6 desteği sunan ürünüdür.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: balık yağı, balık yağı faydaları, omega, möller's omega, solgar omega
Aralık 10, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR