Bebeğiniz Ek Gıdaya Ne Zaman Geçmeli?
Bebeklerde ek gıdaya başlamak için birkaç farklı görüş bulunmaktadır. Ancak, genel bir görüşe göre bebeğin altıncı ayından sonra anne sütüne ek olarak tamamlayıcı beslenme sistemine geçmesi tavsiye edilmektedir. Bu sayede bebek farklı lezzetler deneyerek beslenme sistemini çeşitlendirebilmekte ve daha sonrasında ise kendi kendine yemek yiyebilmesi için öncülük edici bir süreç olarak değerlendirilmektedir.
Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Süreci
Bebeğinizin ek gıda süreci genellikle belirli bir sistematiğe dayanmaktadır. Örneğin, bebeğiniz doğduğu andan itibaren 6 ay boyunca anne sütü ile beslenmesi gerekmektedir. Altıncı aydan sonra ise annenin sütü tek başına bebeğe yetmediği için ek gıda olarak mamalar devreye girmektedir. Bebeğin beslenme sistemine mamaların girmesiyle birlikte ise ortalama bebek 2 yaşına gelene kadar bu sürece devam edilmesi önerilmektedir.
Ancak, bebeklerin çok hassas bir yapıya sahip olmalarından kaynaklı olarak ek gıdaya geçiş sürecinde bebeğin Humana 1 Bebek Sütü gibi doğal maddelerden elde edilen ve yoğun bir kimyasal işlemden geçmeyen ürünlerin, mamaların tercih edilmesi, kullanılması gerekmektedir. Fakat bu demek değildir ki anne sütünün olmasına rağmen ek gıdaya başlayan bebek emzirilmesin. Bu kesinlikle yanlış bir tutum olmaktadır. Çünkü, anne sütü bebek için en faydalı besinlerden biridir.
Ek Gıda Neden Önemlidir?
Ek gıda dönemi çok önemli olmaktadır. Çünkü bebeğinizin sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmesi ve bu alışkanlığını geliştirmesi gelecekte bağışıklık sisteminin daha iyi çalışmasına, hastalıklara karşı daha dirençli olmasına yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra sağlıklı bir birey aslında sağlıklı bir toplum inşasında çok değerli olmaktadır. Bu bağlamda da bebeğinizin sağlıklı beslenmesi, daha doğal şeyler tüketmesi, sağlığına dikkat edilerek yetiştirilmesi önemlidir.
Bunun temel sebebi de hiç şüphesiz bebeğinizin gelişim süreçlerinde doğal ürünlerin, sağlıklı beslenmenin yardımının çok büyük olmasıdır. Eğer bebeğinizi sağlıklı bir birey olarak yetiştirebilirseniz. Gelecekte bebeğinizin enfeksiyonlara karşı daha dayanıklı, okul başarısı daha yüksek ve doğal olarak da toplumsa çok faydalı bir birey olması noktasında çok etkili işlere imza atmasının zeminini hazırlayabilirsiniz.
https://www.dermoailem.com
Etiketler: bebekler için ek gıdalar nelerdir, bebekler ek gıdaya ne zaman geçmeli, bebek maması, anne ve bebek
Eylül 02, 2021
Listeye dön