Bebek Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlk kez annelik deneyimini yaşayan anneler bebeklerinin bakımı konusunda tedirginlik yaşasa olsa da annelerin hepsi bebeklerine nasıl bakması gerektiğini az çok bilir. Doğuştan gelen annelik içgüdünün verdiği duyguyla birlikte bebeklerine en güzel şekilde bakmayı öğretirken annenin bu dönemde yardım alması daha sağlıklı bebek büyütmesi açısından faydalı olacaktır.

Aşağıda, bebek bakımında dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar yer almaktadır.

Bebek Ne Sıklıkta Emzirilmelidir?

Doğumdan sonra bebeğin hemen emzirilmesi gerekir. Bebekler günlük 8 kez emzirilmesi gerekir. Bebek her istediğinde emzirilmesi tavsiye edilir. Anne sütü bebeklerin doğumdan sonraki 6 ayında tüm beslenme ihtiyacını karşılayacaktır. Bebeklerin beslenme aralıkları 4 saatin üzerine çıkmaması gerekir. Bebek, 2 yaşına gelinceye kadar anne sütü alabilir.

Bebek Banyosu

Bebeklerde banyo göbek düşene kadar yaptırılmamalıdır. Doğumdan sonraki birkaç gün bebeği yıkamak yerine nemli bezle vücut temizliği yapılması gerekir. Bebeğin göbeği düştükten bir gün sonra banyo yapmasında herhangi bir sakınca yoktur. Bebek banyo yaptırılırken suyun sıcaklığı çok önemlidir. Banyo sonrasında bebeğin vücudu silinip kurulanmalı ve yağlanmalıdır. Bu sayede cildin kuruması önleneceği gibi bebeğin hijyeni de sağlanmış olacaktır. Dermoskin Bebek Bakım Seti ile bebeklerin banyo ve sonrasındaki bakımları yapılabilir.

Düzenli Sağlık Kontrolü

Bebeklerde düzenli sağlık kontrolü çok önemlidir. Bebeğin belli aralıklarla boyu ve ağırlığı takip edilmeli, fiziksel gelişimleri gözlemlenmelidir. 

Duygusal İhtiyaçlar

Bebeklerin bakımında sadece fizyolojik ihtiyaçlar ön planda tutulması gerekir. Bebeğin ruhsal ve duygusal gelişimine de dikkat edilmesi gerekir. Bebek ihtiyaç duyduğu sevgiyi anne ve babasından aldığında bu onun yaşamına ve gelişimine olumlu katkı sağlayacaktır.

Bebekler her zaman kendilerini güvende hissetmek ister, bunun için de ten temasına önem verirler. Anne ve babanın bebeklerini okşaması, öpmesi, sarılması basit gibi gelebilir, fakat onun için büyük bir güven duygusu demektir. Yapılan araştırmalara göre, bebeklerine yeterli ilgiyi göstermeyen anne ve babalar bebeklerinin zihinsel gelişimini engeller. Bebeklik döneminde ailesinden yeterli sevgiyi alan bebekler anksiyete ve depresyon gibi sorunlara karşı daha dirençli olurlar.

Farklı markalara ait onlarca bebek ürünleri sitemizde satılmaktadır. Ürünleri incelemek için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: bebek bakımında dikkat edilmesi gerekenler, bebek bakım ürünleri, bebek ürünleri, bebek cilt bakımı, bebe losyonları, bebek şampuanı, bebek banyosu
Kasım 02, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR