Bebek Beslenmesi 6 Ay ve Sonrasında Nasıl Olmalıdır?
Bebeğinizin gelişiminde ilk altı ay uyku düzeni gibi başka detayların yanında yedikleri açısından da çok önemlidir. Bu dönemde anne sütü bebeğiniz için yetersiz hale gelmeye başlamaktadır ve bebeğinizin anne sütü dışında ne tükettiği de gelişimi için son derece önemlidir. Anne sütünün yanında bebeğinize verdiğiniz diğer yiyecek ve içeceklere takviye edici gıda ya da tamamlayıcı besin denmektedir. Tamamlayıcı beslenme ile bebeğinizin vücuduna ne gireceğini seçmek ise zor bir karar süreci olabilir.
Ek gıdaya geçiş ya da ek beslenme olarak da değerlendirebileceğiniz bu süreçte yeni doğan bebeğiniz yeni tatlarla tanışırken onun vücudu da yeni bileşenlerle tanışır. Bu önemli geçiş sürecinde bebeğinizin nelerle beslenmesi gerektiğini sizin için bu yazımızda derledik.
Ek Gıdaya Başlarken Nelere Dikkat Edilmeli?
Bebeğiniz yeni tatlarla tanışırken sizin de onunla bu sürecinde vücudunda gelişebilecek alerjilere dikkat etmeniz gerekmektedir. Bebeğinizin bu geçiş sürecinde yeterli kalsiyum ve demir aldığından emin olmanız gerekmektedir. Bunun dışında alışkın olmadığı besinleri tüketmeye başlayan bebeğinizin herhangi bir sindirim sistemi problemi yaşamamasını sağlamak da size düşüyor.
6 Aylık Bebekler Nasıl Beslenmelidir?
6 aylık bir bebeğin mide kapasitesi yaklaşık 180 ml’dir. Bu sebeple 6 aylık bir bebeğe takviye gıda verilmeye başlandığında bu geçiş yavaş yavaş olmalıdır ve besinler bebeklere küçük miktarlarda verilmelidir. Örnek vermek gerekirse, 1 çay kaşığı kadar tek bir gıda ile başlamak üzere 3 gün boyunca aynı gıda her gün biraz artırılarak bebeğinize verilebilir. 6 aylık bebeğinizi 2,5-3 saat aralıklarla beslemelisiniz. Bu düzene 3 gün kuralı denmektedir.
Bebeğinizin besini reddettiği ya da kustuğu taktirde bebeğinizi zorlamayın ve biraz ara verin.
6 Aylık Bebekler Ne ile Beslenebilir?
Kalsiyum açısından bebeğinizin gelişimine iyi gelecek besinlerden biri olan yoğurt güvenli bir seçenek olabilir. Özellikle evde mayalanan yoğurt anneler için en güvenli sevilen ek gıdaya geçiş gıdasıdır. Bu noktada keçi ya da inek sütünün belli bir yaşa kadar bebekler tarafından tüketilmemesi gerektiğini göz ardı etmemelisiniz. Yoğurdun iyi bir seçenek olmasının sebebi sütün yoğurt yapım sürecinde yapısının değişmesidir.
Sebze ve meyve püreleri ise kolay yutulabilmesinin yanında vitamin ve mineraller açısından yüksek oranda besleyiciliğe sahip olması ile bebeğinizin anne sütü dışında gıda tüketmeye başladığı bu dönemde iyi bir seçenek olacaktır.
Yoğurt, meyve püresi ve sebze püresinin yanında bebeğinizin gelişimini desteklerken bu süreci onun için de sizin için de kolaylaştıracak tamamlayıcı gıdalardan biri de Bebelac 2 Devam Sütü. Bebelac devam sütü içerdiği folik asit, demir, A, B12, C ve d vitaminleri, kalsiyum ve çinko ile bebeğinizin bu süreçte eksik beslenmesinin önüne geçerek güçlü bir bağışıklık sistemi ve iyi bir gelişime sahip olmasını sağlar.
https://www.dermoailem.com/
Etiketler: bebeklerde beslenme, bebek maması, bebeklerde ek gıda, 6 aylık bebeklerde beslenme, bebeklerde ek gıdaya ne zaman başlanır
Ağustos 24, 2021
Listeye dön