Bebek Devam Sütü Hakkında Merak Ettikleriniz

Bebek Devam Sütü Hakkında Merak Ettikleriniz

Bebeğin sağlıklı gelişimi açısından en ideal besin anne sütüdür. Bebeğin biyolojik ve zihinsel gelimi açısından anne sütü önemli bir rol oynar. Bebeğiniz doğumdan itibaren 6 ay boyunca tüm gereksinimlerini anne sütü ile karşılayabilir. 6 aydan sonra anne sütü ile birlikte bebeğin gelişim dönemine uygun şekilde devam sütü kullanılabilmektedir.

Devam Sütü Nedir?

Bebeklerin temel ihtiyaçlarını karşılayan anne sütü bazı durumlarda yetersiz kalabilir. Bebeğiniz büyüdükçe anne sütüne ek olarak devam sütü tercih edilir. 6. aydan itibaren verilen formül bebek sütleri devam sütleri olarak adlandırılmaktadır. Bebek maması olarak bilinen devam sütleri belli aylara göre bebeklerin beslenme ve büyüme gereksinimlerini karşılayabilmek için özel olarak geliştirilir. Mamalar bebek sağlığına uygun olarak üretilir.

Devam sütü pek çok özelliğiyle anne sütüyle benzerlik gösteren besin kaynaklarıdır. İçeriğinde yer alan probiyotikler ile anne sütünden gelen besin değerlerini içeren devam sütleri, anne sütü yerine ya da destekleyici gıda olarak bebeklere verilebilmektedir.

Devam Sütüne Ne Zaman Başlanmalı?

Bebeğinizin ana öğününü 1 yaşına kadar anne sütü oluşturmalıdır. Anne sütünün eksikliği veya yokluğu söz konusu olduğunda doktor önerisiyle bebek devam sütleri ile bebeğinizi besleyebilirsiniz. Anne sütü ile benzer içeriğe sahip devam sütünün genellikle altıncı aydan itibaren verilmesi doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Bebeğin fiziksel gelişimine bakılarak gelişimine destek vermek için devam sütü ile birlikte gıda takviyesi sağlanabilir. Devam sütü emmeye devam eden bebekler için destekleyici gıda olarak verilebilir. Devam sütü miktarı bebeğin beslenmesi açısından önemli bir konudur. Bebeğinize vereceğiniz devam sütünün miktarının ayarlanması ile ilgili süreçlerde doktorunuzdan destek alabilirsiniz.

Bebelac Gold 2 Devam Sütü 6. aydan itibaren bebeklere verilebilir. Uzman doktorun önerisiyle bebeğinize Bebelac Gold 2 devam sütü verebilirsiniz. Bebelac Gold 2 probiyotik lif ilaveli bir devam sütü olarak çocukların değişen besin gereksinimlerini karşılar. Zengin demir ve kalsiyum içeriği ve A, C, D vitamini takviyeleri ile bebeklerin sağlıklı büyümelerine destek olur.

Bebeğinize anne sütü veremiyorsanız ya da yetersiz geliyorsa devam sütünden faydalanabilirsiniz. Bebelac 1 Bebek Sütü, 0-6 ay arasında bebeklere verilebilir. Anne sütü ile tüketildiğinde bebeğinizin gelişimini destekler. Anne sütüne en yakın biçimde hazırlanan bu devam sütü yüksek oranda protein içermesi nedeniyle bebeğin gelişimine katkı sağlar. Omega 3 ve Omega 6 içeren Bebelac 1 bebeğinizin bedensel gelişimin yanı sıra zihinsel gelişiminin de gelişimine destek verir.

Etiketler: bebek devam sütü, bebek maması, devam sütü, bebelac devam sütü, anne ve bebek, bebek takviye mama, takviye edici gıdalar
Mayıs 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR