Bebek Devam Sütünün Önemi

Bebek Devam Sütünün Önemi

Anne sütünün yetmediği durumlarda bebeğin beslenmesi ve gerekli besin maddelerini kazanması için takviye olarak formül süt, yani devam sütü verilmektedir. Devam sütlerinin çoğu inek sütü olmaktadır. Ancak, inek sütünde alerjik reaksiyon tehlikesi olduğundan en az 8 ay bebeğin vücudu buna hazır olmamaktadır. Bu nedenle de dikkat edilmesi ve kontrollü olunması önemli olmaktadır.

Anne Sütü ile Farkı Nedir?

Devam sütü ile anne sütü arasında sindirim bakımından farklılıklar bulunmaktadır. Devam sütünde kazein proteinleri ve peynir altı suyu olmaktadır. Anne sütünde ise kazein proteini daha az olduğundan sindirimi daha rahat bir süt olmaktadır. Devam sütü her bakımından anne sütüne en yakın şekilde üretilmeye çalışılsa da aralarında birtakım farkların bulunduğu görülmektedir. Bebelac gibi birçok testten geçmiş devam sütlerinde bu fark oldukça azdır.

Devam Sütü Faydalı mı?

Anne sütünün yetersiz olduğu durumlara devam sütü devreye girmektedir. Bu nedenle, bebeğin sağlığı için devam sütünün büyük faydası bulunmaktadır. Ancak yine de bebeğin en yüksek verimi alabilmesi için anne sütünü ilk seçenek olarak değerlendirmesi çok önemli olmaktadır. Özellikle, Evolvia gibi anne sütüne mümkün olduğunca yakın üretilmeye çalışılan devam sütleri hariç birçok devam sütünün kullanımı en son plan olarak düşünülmelidir.

Devam Sütü Yerine Ek Gıda Verilebilir Mi?

0-1 yaş arasında devam sütü yerine evde hazırlanan gıdalarla bebekleri beslemenin yanlış bir yöntem olduğu doktorlar tarafından sıkça belirtilmektedir. Böyle bir yöntem izlenildiği takdirde, devam sütünü bile hazmetmekte zorlanan bebeklerin sindirim sistemleri daha da zorlanmış olacaktır. Bebekler evde yapılan yemeklerle beslendiği takdirde yüksek kalori almaktadır. Bu da ileri de obezite tehlikesi başta olmak üzere, pek çok sağlık sorununa neden olabilmektedir.

Devam Sütleri Ne Zaman Verilmeli?

Devam sütünün genellikle altıncı aydan sonra verilmesi doktorlar tarafından önerilmektedir. Doktorların tavsiyesine göre sebze çorbaları, yoğurt, kahvaltı, tarhana çorbası, kaşık maması gibi ek gıdalar da yanında tercih edilebilmektedir. Ancak, bu besinler bebeğin ihtiyacına göre az miktarda verilip temel gıda olarak devam sütüyle devam edilmesi önerilmektedir.

Gün içerisinde saat kaçta verileceği çok önemli olmamaktadır. Ancak ek gıdaların genellikle gün içerisinde verilmesi tavsiye edilmektedir. Kısa bir raf ömrüne sahip olan devam sütleri mutlaka 48 saat içinde tüketilmelidir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: bebek devam sütü, devam sütü, devam sütü önemi, anne sütü önemi
Mart 31, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR