Bebek Masajı Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Bebek Masajı Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Bebekler için masajın rahatlatıcı bir etkisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Aşağıda bebeğinize yapacağınız masajın ne gibi faydaları olacağı belirtilmiştir. Ancak annenin bebeğine masaj söz konusu olduğunda nasıl yapması gerektiğini de biliyor olması gerekir.

Peki, ilk kez bebeğine masaj yapan bir anne ne yapması gerekir?

Bebeğe Masaj Nasıl Yapılır?

Bebeklere masaj yapmak oldukça keyifli bir iştir. Bunun için masaj yaparken sadece bebeğiniz değil aynı zamanda sizde kendinizi rahatlamış hissedeceksiniz. Aşağıdaki adımları dikkatli bir şekilde takip ettiğinizde masaj işlemini başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Bebeği masaj yapacağınız bölgeye göre yüz üstü ya da sırtüstü yatırılabilirsiniz. Bebeğiniz açken ya da tokken masaj yapmak uygun olmayacaktır. Çünkü bu bebeğinizin kusmasına neden olabilir.

Masajı ayaklar, sırt ve karın bölgesi olarak ele almalısınız. Masajı yaparken parmaklarınızın ucuyla ve hafif dokunuşlarla uygulamalısınız. Bebeğinizin vücudunu sıvazlarken dairesel hareketler yapmak onu rahatlatacaktır. Bebeğinize masaj yaparken mutlaka bebek yağı kullanmalısınız bu cildini yumuşatacağı gibi tahriş olmasının da önüne geçecektir.

Bebek Masajının Faydaları

  • Güçlendirilmiş bağışıklık sistemi
  • Geliştirilmiş kas tonusu
  • Sinir sisteminin gelişimi
  • Artan dolaşım
  • Kaliteli uyku
  • Gazın giderilmesi, kabızlığın giderilmesi,
  • Huzursuzluk ve sinirlilik halinin giderilmesi,
  • Anne-çocuk arasındaki bağın güçlendirilmesi

Masaj Yağı Seçimi

Bebeğinize masaj yapmaya başlamadan önce doğru yağı seçmek çok önemli bir adımdır. İlk yapmanız gereken bebeğinizin kullanacağınız yağa alerjisi olmadığından emin olmalısınız. Bunu yapmak için bebeğinizin cildine test için küçük bir miktar uygulayıp 24 saat bekleyin ve görünür kızarıklık olup olmadığına bakın. Eğer öyle bir şey yoksa kullanmak güvenlidir.

Hangi yağ türlerinin kullanılması gerektiği konusunda annelerin tedirgin olduğunu biliyoruz bunun için Bebek Yağları  kategorimiz içinden bebeğinizin cildine en uygun olan yağı kullanabilirsiniz. Bebeğiniz için en uygun olan Chicco Massage Oil Masaj Yağı 200ml ürününü önerebiliriz.  Pirinç kepeği yağı içeren formülü sayesinde cildi pürüzsüz ve kadife gibi yumuşacık yapar. Hızlıca emilir. Parabenler, boya ve alkol içermez. Hassas ciltlerde klinik olarak test edilmiştir.

Bebek yağlarını incelemek için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: bebek masajı nasıl yapılır, bebek masajının faydaları nelerdir, bebek yağları, sağlıklı yağlar, bebeğe masaj nasıl yapılır
Ocak 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR