Bebeklerde Ateş Nasıl Ölçülür?

Bebeklerde Ateş Nasıl Ölçülür?

Ateş genellikle çocuklara zarar veren bir durum değildir, ancak çocuğun ateşi üç gün boyunca sürekli azalarak devam ediyorsa bu durumda altında bir enfeksiyon nedeni olabilir. Bu nedenle doktora götürmek gerekir.

6 aydan küçük bebeklerin ateşi çıktığında doktora götürmek faydalı olacaktır, fakat büyük çocuklar, yeterince sıvı aldıkları ve iyi göründükleri sürece evde tedavi edilebilirler.

Bebeklerin ateşlerini ölçmenin birkaç yolu vardır. Bunlar şöyledir:

  • Rektal yöntem  
  • Oral yöntem  
  • Koltuk altı ve kulak

Yukarıdaki ölçme yöntemleri çocuğunuzun yaşına bağlı değişebilir. Örneğin, 2 yaşın altındaki çocuklar için tam bir ölçüm almanın en iyi yolu makattan ateş ölçümü yapmaktır. Ancak çoğu çocuk ateşlerinin bu şekilde ölçülmesini sevmez. Koltuk altından ateş ölçümü o kadar kesin olmasa da, çocuğunuzun ateşi olup olmadığını gösterir.  

Aşağıdaki tablo hangi yöntemi kullanacağınıza karar vermenize yardımcı olacaktır.

  • 2 yaşına kadar ilk tercih kesin bir okuma için rektal ölçümdür.
  • 2 ila 5 yıl arası rektum ölçüm
  • 5 yıldan büyük çocuklar için ağızdan ölçüm

Rektum Ölçüm

Medikal cihazlar farklı kullanımlara sahiptir. Eğer cam termometre kullanıyorsanız, bunun rektal termometre olduğundan emin olmanız gerekir.

Ağızdan Ölçüm

Çocuk ısırdığında cam termometre kırılabileceğinden, bu yöntem 5 yaşından küçük çocuklar için önerilmez. Termometrenin ucunu dikkatlice çocuğunuzun dilinin altına yerleştirin. Çocuğunuzun ağzı kapalıyken termometreyi 3 ila 4 dakika bekletin ve çıkararak okuyun.

Koltuk Altından Ölçüm

Bu yöntem genellikle yeni doğanlarda ve küçük çocuklarda ateşi kontrol etmek için kullanılır. Chicco Dijital Pediatrik Bebek Termometresi Ateş ölçer, küçük çocukların koltuk altından ateş ölçümü yapılabilmesi için tasarlanmıştır. Ölçümü dijital olarak yapılır ve ölçme tamamlandığında uyarı sesi çıkararak haber verir.

Kulaktan Ölçüm

Kulağı nazikçe çekin, bu kulak kanalını düzeltmeye yardımcı olacak ve kulak içinden kulak zarına giden açık bir yol oluşturacaktır. Kulak kanalı tamamen kapanana kadar termometreyi yavaşça yerleştirin. Düğmeyi bir saniye boyunca basılı tutun. Otomatik olarak ölçecektir.

Normal Ateş Kaç Olmalı?

Ateş aslında vücudun bir uyarı şeklidir. Vücut 38 dereceye kadar mikroplarla başarılı bir şekilde mücadele edebilir, ancak 38’in üzerinde ateş olması doktora gitmeyi zorunlu kılar.

Ateş ölçer çeşitlerini https://www.dermoailem.com/ adresinden inceleyebilirsiniz.

Etiketler: bebeklerde ateş nasıl ölçülür, ateş ölçer, derece, medikal ürünler, sağlıklı yaşam
Aralık 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR