Bebeklerde ve Çocuklarda Tıkalı Burun Nasıl Açılır?

Bebeklerde ve Çocuklarda Tıkalı Burun Nasıl Açılır

Çocuklarda ve bebeklerde meydana gelen burun tıkanıklığı, soğuk algınlığının önemli bir belirtisidir. Bunun için burun tıkanması durumu yaşanması halinde açılmazsa bu durumda daha fazla problemlerde ortaya çıkmaya başlayacaktır.

Çocuklarda Burun Tıkanıklığı Nasıl Geçer?

Yukarıda belirttiğimiz gibi, soğuk algınlığı neticesinde burun tıkanıklığı meydana gelmiş olan çocukların burun deliklerinin kapalı olması nefes alma vermede güçlüğe neden olacağından uykusuzluk ya da kalitesiz uyku problemlerini beraberinde getirecektir. Burun tıkanması durumunda çocuğun olması gerekenden daha fazla su tüketmesi ve sıvılarla beslenmesi gerekir. Bu sayede burun nemli kalacağı için burun tıkanıklığı bir anlamda geçmeye başlayacaktır.

Çocuklarda burun tıkanıklığı çok ciddi olmayan durumlarda evde tedavi edilebilir. Soğuk algınlığının neden olduğu bu durumun giderilebilmesi için bitkisel birçok yöntem vardır. Örneğin; tuzlu su içilmesi rahatlatıcı bir etkiye sağlayacaktır. Zeytinyağı damlatmak, zencefil çayı içmek ve serum fizyolojik kullanmak gibi destekleyici unsurlar çocuklarda burun tıkanıklığının giderilmesini sağlayacaktır

Burun Tıkanıklığı Neden Olur?

Burun tıkanıklığının en önemli nedeninin soğuk algınlığı olduğunu belirtmiştik. Bunun yanı sıra nezle ve grip gibi hastalıklarda burun tıkanmasına neden olur. Burun kanalının dar olması ve kıkırdak olması gibi burnun kendi fizyolojik yapısından kaynaklı problemlerden de bahsedilebilir.

Abfen Farma Sinus Rinse Pediatric Kit tıkalı olan burnun açılmasında, burunda meydana gelen kurulukta, geniz akıntısında sinüzit gibi rahatsızlık verici hastalıkların tedavi edilmesinde etkili olan bir üründür.

İdeal Burun Temizliğini Nasıl Olmalıdır?

Çocukluk çağında burun temizliği ile ilgili bilimsel veriler azdır. Bunun için öncelikli olarak doktorun önerilerine kulak vermek gerekir. Bebeklerde tıkalı burnun açılmasını sağlayacak farklı ürünler vardır. Örneğin; vakumlar, pompalar gibi belirtilebilir. Deniz suyu ve basınçlı spreylerde bebeklerin tıkalı burunlarının açılması için kullanılabilir. Tıkalı burnu açarken çocuğun yaşına uygun Bebek Sağlığı Ürünleri tercih etmek daha iyi sonuç alınmasını sağlayacaktır. Özellikle 3 yaşın altındaki çocuklar sümkürmeyi bilmediklerinden dolayı doğrudan desteklenmeleri daha olumlu sonuç alınmasını sağlayacaktır.

Burun sağlığı ile ilgili ürün çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Etiketler: bebeklerde burun tıkanıklığı, çocuklarda burun tıkanıklığı, burun tıkanıklığı, burun tıkanıklığı nasıl geçer, burun tıkanıklığı neden olur
Şubat 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR