Betain Nedir, Betainin Faydaları Nelerdir?

Betain Nedir - Betainin Faydaları Nelerdir

İnsan vücudu için vücudun ürettiği bazı vitamin ve mineraller varken bazılarını da vücut kendisi üretemediğinden ya da olması gerektiği düzeyde alamadığından dolayı dışarıdan takviye edici gıdalar kullanılarak alabilir. Bu makalemizde kas hastalıklarıyla savaşma ve kas kazanımını sağlayabilecek olan Betaine amino asidinden bahsedelim istedik.  Daha önce hiç adını duymamışsanız o zaman makalemizi sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz.

Betainin uzun süreden beridir kalp hastalığını önleme konusunda faydalarının olduğu anlaşılmış olsa da özellikle egzersiz odaklı ya da enerji gerektiren sporları yapan sporcular tarafında çok rağbet görüyor. Betain nedir? sorusunun yanıtını verdiğimizde ise aslında bu sporcuların ne kadar haklı olduğunu da göreceksiniz.

Betain Nedir?

Vücutta birçok görevi üstlenmiş olan bir tür amino asittir.  Betain, bir trimetilglisin ve besin kolinin türevidir. Başka bir deyişle kolin, betain için bir “öncül”dür ve vücutta sentezlenebilmesi için mevcut olması gerekir. Vücuttaki en önemli görevi ise yağların işlenmesine yardımcı olmasıdır. Betain’in diğer faydalarına baktığımızda ise aşağıdaki başlıkları sıralayabiliriz. 

Kalbi Destekler

Betain girişte de bahsettiğimiz gibi en çok kalbi desteklemesiyle bilinmektedir. Özellikle arterlerde sertleşme olan veya tıkanan kişilerin kullanması önerilir. Bu amino asit kullanıldığında kalp krizi, felç ve diğer kalp hastalıkları da engellenmiş olur.

Anti-inflamatuar Özelliğe Sahiptir

Yapılan araştırmalara göre, diyabet, kanser ve Alzheimer hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucu etkilere sahiptir. 

Kasları Güçlendirir

Vücut geliştirme sporcularının en çok tercih etme nedenlerinden birisi de budur. Betain kullanılması halinde kas kütlelerinin daha fazla artmasına neden olur.

Orzax Ocean Methyl Balance 30 Kapsül, Ocean Methyl Balance, içeriğinde 8 farklı bileşen bulundurur. Aktif formda B grubu vitaminleri ile beraber çinko, betain, serin ve kolin gibi elementlerle birleştirilmiş formüldür. Ürünün içeriğinde bulunan B6 vitamini, B12 vitamini, folat, betain ve kolin normal homosistein metabolizmasına katkıda bulunur.

Yağ yakılmasını Sağlar

Kilolu kişilerin en çok şikâyet ettiği şey yağlardır. Yağlar yalnızca kiloya neden olmadığı gibi aynı zamanda organlar üzerinde de olumsuz bir etkiye sahiptir. Betain ise vücuttaki fazla yağları yakarak daha zayıf olmayı sağlar.

Takviye edici gıda çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: betain, betain nedir ,betainin faydaları, betain ne için kullanılır, betaine nedir zararları
Şubat 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR