Biberon Seçimi Nasıl Olmalı?

Biberon Seçimi Nasıl Olmalı?

Bebekler için en önemli konulardan biri de biberonlar olmaktadır. Çünkü, uzmanların birçoğu yanlış biberon seçiminde bebeklerin gaz problemlerinin yanı sıra ağız yapısında bozulmalarında olabileceğini söylemektedir.

Bundan kaynaklı olarak da biberon ve emzik ürünleri seçerken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Bu noktaları sizler için kısaca derledik.

Bir bebeğe biberon seçerken dikkat edilmesi gereken ana noktalardan biri de biberonun üretildiği malzemedir. Bu malzemeler cam, silikon veya plastik olabilmektedir.

Biberonun üretildiği madde kadar boyu ve şekli de önemli olmaktadır. Bunların yanı sıra biberonun anti-kolik özelliği göstermesi, emziğin şeklinin uygunluğu ve emzikteki delik sayısı gibi birçok noktaya dikkat edilmesi gerekmektedir.

Biberon Çeşitleri Nelerdir?

Biberonlar temelde üç temel madde çerçevesinde incelenmektedir. Bunlar yukarıda da bahsedildiği gibi cam, plastik ve silikon şeklinde ayrılabilir.

Cam Biberonlar

Cam biberon birçok uzmana göre, en sağlıklı kabul edilen biberonlardan biridir. Çünkü cam biberonların sterilizasyon işlemleri diğerlerine göre daha kolay olmaktadır. Ancak her cam biberonunda kullanılmaması önerilmektedir. Bunun nedeni ise bazı cam biberonların sağlıksız olabilmesinde kaynaklanmaktadır. Bu nedenle Philips Avent Naturel Cam Biberon gibi kaliteli biberonların alınması gerekmektedir.

Plastik Biberonlar

Plastik biberonlar genellikle cam biberonlara göre daha hafif olmaktadır. Aynı zamanda da kolay kolay kırılmadıkları için tercih edilebilecek biberonlardan biridir. Ancak plastik biberon alındığında BPA içermemesine dikkat edilmesine gerekmektedir.

Silikon Biberonlar

Silikon biberonlar, Bisfenol A maddesi içermemeleri ve iç yüzeylerinin görece daha esnek olmasından kaynaklı olarak tercih edilebilecek bir biberon alternatifi olmaktadır. Ayrıca hafif olmaları ve daha esnek yapılarının olması bebeklerinden kolay kavrayabilmesi adına işe yarayabilmektedir.

Bunların dışında biberon seçimi yaparken 6 ila 8 adet biberonun alınması önerilmektedir. İlk başta çokmuş gibi gözüken bu oranın aslında olması gereken olduğunu söylemek gerekmektedir. Çünkü her şeyi tek bir biberonda yapmak her zaman mümkün olmamaktadır. Bu nedenle alacağınız biberonun hacmini 240 ml, bir ya da iki tanesini de 120 ml boyutlarında tercih etmeniz önerilmektedir.

Ayrıca biberonun gaz sancısını azaltmaya yardımcı çift valflı anti-kolik özelliği olmalı ve üzerindeki işaretlerinde net olması çok önemlidir. Çünkü, ilk bir ayda yavaş akışlı yani tek delikli emzikler önerilirken, 3 ay civarında orta akışlı yani 2 delikli emzikler önerilmektedir. 6 ay civarında ise hızlı akışlı emziğe geçilmesi tavsiye edilmektedir

Etiketler: biberon, biberon seçimi nasıl olmalı, biberon çeşitleri nelerdir, cam biberon, silikon biberon, silikon biberon
Haziran 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR