Biberondan Bardağa Geçiş Nasıl Olmalı?

Biberondan Bardağa Geçiş Nasıl Olmalı

Biberondan bardağa geçiş için bebeğe süre tanımak önemlidir, ancak uzmanlar uyarılarında ilk 6 ay içinde bebeklerin anne sütünden başka hiçbir şeye ihtiyacı olmadığı konusunda hem fikirdir. Bebeğiniz anne sütü aldığı sürece 6 ay boyunca ona bardak ya da biberonla hiçbir şey vermemeye özen göstermelisiniz.

Bebekler 6 ayını tamamladıktan sonra artık biberona geçiş dönemi içine girerler. Bu dönemde çocuğun ağız yapısına ve ayına uygun olan biberon uçlarının tercih edilmesi gerekir. Eğer bebeğin doğrudan bardağa geçmesi isteniyorsa bu durumda 6 ila 9 ay arasında alıştırma bardağı tercih edilebilir. Bebekler 6 aydan sonra artık el ağız koordinasyonunu kurmaya başlar bunun için ellerine verilen her şeyi ağızlarına götürmek isteler.

Alıştırma bardakları ise bu aylarda bebek için sağlıklı olabilir. Ancak bardakların kulplu olması bebeğin bardağı ağzına götürmesini kolaylaştıracaktır. Bardakların renkli olması ise önemlidir. Bu sayede bebeğin ilgisini çekebilmek daha kolay olacaktır.

Bebekler bu dönemde ellerini ağızlarına götürdükleri gibi ellerindekini fırlatmayı da çok severler. Dolayısıyla elindeki bardağı fırlatma ihtimali göz önünde bulundurarak cam olmamasına dikkat edilmelidir. Sağlıklı plastikten yapılmış alıştırma bardakları oldukça güvenlidir. Chicco Perfect Cup 360° Dönen Bardak Pembe modeli bebeğin kolayca tutmasını sağlayabileceği gibi ağzına pratik bir şekilde götürebilmesi içinde 360 derece dönebilme özelliğine sahiptir.

Alıştırma bardaklarının ucunun yumuşak olması gerekir. Bu sayede bebeğin hassas dudaklarına zarar vermeyecektir. Bebeklerin suya ihtiyacı yetişkinler kadar olmayacağı için alıştırma döneminde bardak içine birkaç damla su konulmasında fayda vardır. Daha fazla konulan su bebeğin genzine kaçacağından dolayı sorun yaratabilir.

Bardağa Ne Zaman Geçilmeli?

Biberon belli bir aydan sonra yalnızca gece maması ve sütü için tercih edilebilir. Eğer bebek gündüzde süt ya da su içmesi gerekiyorsa bardağa geçiş yapılabilir. Bu geçişlerin sabah öğünlerinde olmasına dikkat edilmelidir.

Biberon Ne Zaman Bırakılmalıdır?

Bebekler 18 ayına geldiklerinde artık biberonun bırakılması gerekir. Bu süreden sonra halen biberon kullanıyor olmak bebeğin dişlerinin çürümesine neden olabilir. Özellikle uzun süre boyunca süt içmeye devam eden bebeklerde demir eksikliği ve kilo alma sorunu ortaya çıkabilecektir.

Bir bebek 12-24 ay arasında artık normal bardakla sıvıları tüketebilir.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: biberon, biberondan bardağa geçiş, chicco biberon, chicco bardak
Ağustos 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR