Çatlaklar İçin 5 Bakım Önerisi

Çatlaklar İçin 5 Bakım Önerisi

Derinin aşırı gerilmesi neticesinde meydana gelen deformasyonlar genel literatürde cilt çatlağı olarak tanımlanmaktadır. İlk olarak pembe veya kırmızı olarak ortaya çıkan daha sonrasında ise beyaz bir renge sahip olan bu çatlaklar, vücudun genelde çocukluk dönemiyle birlikte ortaya çıkan ve büyüyen kısımlar görülmektedir.

Buna bağlı olarak ergenlik ve gebelik gibi süreçlerde daha sık karşılaşılmakta olan deri yırtılması, aşırı kilo alımı ya da uzun süreli kortizon kullanımı sebepleriyle meydana gelebilmektedir. Ancak çatlaklarla başa çıkmak imkânsız olmamaktadır. Bu nedenle sizler için çatlak bakımı konusunda beş ipucu derledik.

Bol Su Tüketimine Dikkat Edin

Su, cildinin en önemli ihtiyaçlarından biri olarak değerlendirilmektedir. Yeterli su tüketimi sayesinde nem oranı artan cilt, hasarlara karşı daha dayanıklı hale gelmektedir. Ayrıca suyun hücresel aktarımının artması nedeniyle cildin onarılma süreci de hızlanmaktadır.

Düzenli Nemlendirici Kullanmayı Alışkanlık Haline Getirin

Bol su tüketiminin yanı sıra cildin nemi hapsedebilmesi ve cilt bariyerinin yeterli ölçüde korunabilmesi için düzenli olarak Bio-Oil Cilt Bakım Yağı gibi nemlendirici içerikli ürünlerin kullanımına günlük yaşantıda çok dikkat etmek gerekmektedir. Aksi takdirde vücut gerekli nemi elde edemeyecektir.

A ve C Vitaminleri İçeren Besinler Tüketin

Cildin hem korunması hem de güçlendirilmesi için A ve C vitaminleri, cilt çatlaklarının oluşumunu büyük oranda önleyici bir etki yaratmaktadır. Bunun yanı sıra bu vitaminler, cilt çatlakları tedavisinde tercih edilen pek çok ürünün içerisinde de bulunmaktadır.

E Vitamini İçeren Bakım Ürünleri Kullanmaya Özen Gösterin

Güneşe karşı koruyucu etkisinin bulunmasının yanı sıra cilt kanserinin tedavisinde de fayda sağlayan E vitamini, yara ve çatlak izlerini azaltma noktasında oldukça etkili olmaktadır. Bundan dolayı cilt bakım rutininizde özellikle E vitamini içeren ürünlere öncelik vermeniz sizin ve cildiniz için çok büyük fayda sağlayacaktır.

Cilt Çatlakları İçin Bitkisel Çözümleri Deneyin

Deri çatlakları tedavisinde en önemli konulardan biri de doğal yollara başvurmaktır. Örneğin, tatlı badem yağı, atkuyruğu, Hint yağı, kalendula yağı ve aloe vera jeli gibi doğa temelli ürünlerin kullanımı çatlaklara karşı etkili sonuçların elde edilmesine neden olmaktadır.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: çatlak onarımı, çatlak bakımı, çatlak bakım yağı, çatlak bakım yağları, bio oil çatlak bakım yağı
Ağustos 04, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR