CC Krem Nedir? Ne İşe Yarar?

CC Krem Nedir - Ne İşe Yarar

CC krem, son derece ince yapılı, ciltteki renk eşitsizliklerini kapatmaya ve cildi dengelemeye yarayan likit ten ürünü olmaktadır. CC harfleri kimi zaman “Color Correcting” yani renk düzenleme, kimi zaman da “Complexion Correcting” yani cilt dengeleme anlamında kullanılmaktadır. Kısaca cilt eşitleyici görevi gördüğünü söylemek gerekmektedir.

CC Krem Ne İşe Yarar?

Zengin içerikli CC kremler, içerisindeki ışığı yansıtan pigmentlerle ciltteki renk eşitsizliklerini gidermektedir. Kızarıklıklar, sarılıklar, leke görünümü ve yorgun görünümü bu şekilde gideren ve aydınlık bir etki veren CC kremler, fondöten kullanmadan cildi eşitleyerek harika görünmesini sağlamaktadır.

Aynı zamanda, hedefe yönelik CC kremler ile yağlı ciltlerin fazla parlamasını kontrol altına alınmaktadır. Nemlendirici özelliği ile kuru bölgelerin gün boyu nemli kalması sağlanmaktadır. CC kremler SPF içeriği ile güneşin zararlı etkilerine karşı koyup leke oluşumunu da engellemektedir.

CC Krem Nasıl Uygulanır?

Doğru bir CC krem uygulaması için ilk olarak doğru bir CC krem tercihi yapılması gerekmektedir. CC krem seçenekleri arasından cilt tipine en uygun olanı bulmak için elinin üzerinde küçük bir test yapması önerilmektedir. Eğer yağlı bir cildin varsa ıslak bitişli CC krem yerine mat bitişli olan ten ürünlerini kullanmanız tavsiye edilmektedir.

Kuru ciltliler ise tam tersi ıslak bitişli olan CC kremler ile daha canlı bir makyaj elde edilebilir. Ayrıca, Cosmed Ultrasense Renk Düzenleyici CC Krem gibi ton uyumlayıcı kremlerin tercih edilmesi işi kolaylaştıracaktır.

CC Kremi Parmağınla Uygula

CC kremi öncelikle parmağınızla cildine uygulamanız gerekmektedir. Böylece parmağının ısısı ile CC krem daha yumuşak bir hale gelecek ve cildinde daha homojen bir şekilde dağılması sağlanacaktır.

CC kremler aynı zamanda makyaj bazı olarak da kullanılabilen bir ürün olmaktadır. Bunun yanı sıra, nemlendirici özelliği olmasına dikkat edilmelidir ki makyajının kalıcılığına da etki etmesi kolaylaşsın.

CC Kremini Dağıt

CC kremini yüzüne uyguladıktan sona makyaj süngeri ya da makyaj fırçası ile dağıtılması gerekmektedir. Yüzünde ıslak bir bitiş isteyenler için makyaj süngerini önce ıslatması daha sonra CC kremi dağıtmaya başlaması önerilmektedir.

Etiketler: cc krem, cc krem nedir, cc krem nasıl uygulanır, cc kremler
Nisan 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR