Chlorella (Klorella) Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Chlorella (Klorella) Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Süper gıdalara olan ilgi günden güne artıyor. Son dönemde oldukça popüler hale gelen klorella da bu takviye gıdalardan biridir. İdeal besin takviyeleri arasında yer alan klorella ile ilgili pek çok soru akıllara takılabilmektedir. Süper gıdalar arasında yer alan klorella nedir? Klorellanın faydaları nelerdir? Bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

Amerika, Kanada, Japonya gibi ülkelerde sıklıkla tercih edilen chlorella ülkemizde klorella adıyla bilinmektedir. Yüksek vitamin oranı ve düşük kalorisi ile diyet programları için ideal bir besin takviyesi olan klorellanın kökeni Tayvan ve Japonya’ya uzanan tek hücreli bir yeşil tatlı su yosunu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Klorellanın Faydaları Nelerdir?

Klorella, yeşil renkli tek hücreli tatlı su yosunudur. Doğal yapısı gereğince geniş bir besin içeriği yelpazesi bulunan klorella, genetik yapısı değişmeyen ender canlı çeşitlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Klorella başta ABD olmak üzere birçok ülkede besin takviyesi olarak tercih edilmektedir. Chlorella takviyesinin yapısı %50-60 oranında proteinden meydana gelmektedir. Ayrıca A vitamini, B2 vitamini, B3 vitamini, demir, iyot, çinko, magnezyum, fosfor, kalsiyum, vitamin ve mineralleri içermektedir.

Klorella hücre seviyesinde vücut fonksiyonlarının dengede kalmasına yardım eder. Yalnızca vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri en üst aşamada sağlamanın yanı sıra aynı zamanda vücudun zararlı maddelerden temizlenmesinde etkilidir. Klorella bilinen en zengin klorofil kaynağıdır. Chlorella içerisinde nükleik asitler (RNA ve DNA), tek hücreli bitkinin çok hızlı bir biçimde çoğalmasını sağlamaktadır. Klorellanın içerisinde yer alan nükleik asitler, vücut enzimleri, protein ve enerji üretimini düzenler. Nükleik asitler ayrıca proteinlerin parçalanarak aminoasitlere dönüşmesini sağlamaktadır.

Klorella Nasıl Kullanılır?

Klorella, bitkisel protein, diyet lifi, mineral, vitamin ve antioksidan içermektedir. Klorellada yer alan sert hücre duvarı sebebiyle insan bedeni klorellayı doğal yapıda sindirememektedir. Bu nedenle klorella sıvı, tablet ya da toz formunda bulunmaktadır. Yalnızca sıvı, toz ve tablet formlarda besin takviyelerinde tüketilebilmektedir. Klorella bitkisel gıda takviyesi olarak uzmana danışılarak tüketilmelidir.

VeNatura (Chlorella) Klorella süper besin takviyesi olarak kullanılabilmektedir. Tercihen yemek zamanı, günde 1 – 3 kapsül alınması tavsiye edilir. 11 yaş ve üzeri bireylerin kullanımına uygundur.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: chlorella nedir, klorella nedir, chlorella ne işe yarar, klorella ne işe yarar, chlorella faydaları nelerdir, takviye edici gıdalar, besin takviyesi, vitamin
Temmuz 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR