Cildin Nem Dengesini Korumak İçin Öneriler

Cildin Nem Dengesini Korumak İçin Öneriler

Cilt kuruması basit gibi görünse de büyük sorunlara neden olabilir. Bunun için cildin mutlaka ihtiyacı olan nem dengesini yakalaması gerekir. Özellikle soğuk hava cildin kurumasında önemli bir etkendir. Bunun için cildin kurumasında mevsimin çok büyük etkisi vardır denilebilir. Erkeklerin ciltleri kadınlara göre nem konusunda daha hassastır. Bunun için onların nemlendirici krem seçiminde daha dikkatli olması gerekir.

Yüz vücudun diğer bölgelerine göre çevresel faktörlere açık olduğundan zararlı etkilere çok daha fazla maruz alır ve ciltte yaşlanma, leke gibi problemler daha fazla görülür. Cildin hassas olduğundan, kullanılacak bakım ürünlerinin de yumuşak ve parfüm içermemesi gerekir. 

Sebamed nemlendirici yüz kremi, cildin nem-yağ dengesini düzenler, doğal nemlendirici faktörlerle yoğun bir şekilde nemlendirir,  normal ve hassas cildin pürüzsüzlüğünü ve esnekliğini korur. Cildin 24 saat nem dengesini korurken kolayca emilir. Ürün hem erkekler hem de kadınlar tarafından kullanılabilir.

Gözaltları, vücuttaki en ince deriye sahip bölgedir. Yüz bölgesinde kollar ve uyluk bölümündeki yağların olmaması, yüzün kurumaya daha yatkın olmasını sağlar. Bu da gözaltları vücudun farklı bölgeleriyle kıyaslandığında yaşlanmanın en hızlı görüldüğü yer olarak bilinir. Ccilde uzun vade de yapılacak en güzel yatırım onu nemlendirmektir.

Nemlendirici kullanıldığında kuruluk nedeniyle oluşan çizgilerin yok olması sağlanmış olur. Nem cildin her bölgesine eşit bir şekilde dağılmalıdır.

Soğuk havada cilt, iç mekan ısıtmasından kaynaklı olarak da kuruyabilir bu da cildin gerginleşmesine neden olur. Duştan sonra yüz yıkandığında bu gerginliği hissedilebilir. Peeling vücuttaki kuru ve pullu derinin ortadan kaldırılması için uygun bir yöntemdir. Ancak hassas ciltlerde zarar verici olabilir, bunun için dikkatli olmak gerekir.

Herkesin amacı güzel ve bakımlı bir cilde sahip olmaktır. Gün içerisinde kusurların kapatılması için yapılan makyaj bunu sağlarken, cildimizin doğal yapısı da zamanla bozulmaya başlar. Ciltteki kuruluk ve kusurlar bizi mutsuz ederken yolun başında çözüm sağlamak sonraki süreçte psikolojik olarak daha büyük sorunlar yaşanmamasını sağlar. Cilt bakımınızda sağlıklı ürünlere ulaşmak için https://www.dermoailem.com/ ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: cilt bakımı, cildin nem dengesi, cildin nem dengesini korumak için ne yapmalıyız, sebamed, sebamed nemlendirici yüz kremleri
Nisan 08, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR