Cildin pH seviyesi nasıl korunur? Neden önemlidir?
Bir noktada, cildinizin sağlığını çocuğunuzunkiyle hiç karşılaştırdınız mı? Ne kadar çok bakım yaparsanız yapın, bir çocuk daha fazlasını istemeye devam eder.
Bu noktada, kendinize şu soruyu sormanız önemlidir. Cildiniz dengeli bir formda mı? Değilse, nedeni nedir? Bu kritik soruları cevaplamak için, okuldaki kimya derslerimize geri dönelim; öğretmenimiz ilk önce suyun pH seviyesinden bahsetmişti. O zaman cildin pH seviyesinden de özel olarak bahsedilmiş olurdu.
Hepimizin cildin pH seviyesi ve bununla ilgili çok daha fazlasını bilmemizin nedeni, Greg Hillebrand, PhD tarafından yürütülen bir araştırmaya göre. pH seviyesi standart değerden (7 nötr pH seviyesidir) daha yüksek olan hastaları, doğru pH seviyesine sahip olanlara göre kırışıklıklara ve ince çizgilere daha yatkındı .
Cilt için pH nasıl tanımlanabilir?
Öncelikle ilk şeyler! Öncelikle pH'ın vücudumuz için anlamını çözelim. pH, potansiyel hidrojenin kısa halidir.
Su bazlı bir çözeltide, bu hidrojen iyonlarının aktivitesi izlenir. Bir pH ölçeği 0-14 sayıları arasında değişir. Yedinin altındaki her şey asidik olarak adlandırılabilir ve üzerine çıkanlar alkalidir, bu da 7'yi nötr duruma getirir.
(IJCS) Uluslararası Kozmetik Bilimi Dergisi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, dengeli, temiz bir cilt tipinin ideal pH'ının neredeyse asidik olan 4,7 olduğu bulunmuştur. Bu o kadar da kötü bir şey değil çünkü cildin bu asidik yapısı, cildinizin sağlığını bozma eğiliminde olan mikroplarla savaşır.
Cildinizin pH seviyesini kontrol etmenin önemi
Kadınların cilt katmanları erkeklerden daha az asidik olsa da, başlangıçta böyle değildir. Görüyorsunuz, cildimiz doğumumuzdan hemen sonra nötr bir durumdadır, ancak günler geçtikçe kısa sürede asidik hale gelir. Bu nedenle, yaşlandığımızda pH seviyemizi iyileştirmek için daha "dengeli ürünler" seçmek esastır. pH'ın
asitlik seviyesi, cilt mantosunun (serbest radikalleri dışarıda tutan ve nemi içeride depolayan koruyucu bir tabaka) kendini onarmasına yardımcı olmak için iyi bir şekilde korunmalıdır. Birincil işlevi, cildin mikrobiyomunu dış etkenlerden korumak ve topikal olarak uygulanan ürünlerle iyi bir şekilde işbirliği yaparak taze, parlak bir cilt elde etmektir.
Cildimizin pH seviyesini etkileyen faktörler
En önemli kişiliklerin en zayıf kalplere sahip olduğu söylenir. Benzer şekilde, cildimiz de her zaman göründüğü kadar sağlıklı değildir.
Diğer organlar gibi çok dikkatli bir şekilde bakılırsa, elbette kendinizi formda ve daha besleyici hissedersiniz, aksi takdirde tersine dönme süreci muhtemelen gerçekleşir. Sert içerikler, cildin sert bir şekilde işlenmesi, hepsi bozulmasına yol açar ve zaman geçtikçe kızarıklıklar ve engebeli yüzeyler geliştirme eğiliminde olabilir.
Cilde zor anlar yaşatan birincil suçluların uzun listesine sıcaklık, kirleticiler vb. gibi dış faktörleri de ekleyebiliriz.
Birçok araştırma, düzenli olarak kullanılan H2O'nun kalitesinin de cildimizin pH seviyesinde büyük bir fark yaratabileceğini iddia etmiştir. Ancak bu bir efsanedir. Araştırmalara göre, musluk suyunun pH seviyesi 7'dir (nötr), bu da cildin doğal pH'ını daha az bozar. Bunun yerine, maden suyu cildin dengesini bozabilir çünkü maden suyunun pH'ı 5,5 yerine 3 ila 4 arasındadır.
İPUCU:
Ne yaparsanız yapın, mümkün olduğunca sıcak sudan uzak durun çünkü bu cildinizin hızla kurumasına neden olabilir.
pH dengesi bozulduğunda ne olur?
Her şey dengeyle ilgili!
pH seviyesi için doğru eşleşme tüm endişelerimizi azaltabilir. Terazi asidik taraftaysa, izler ve yamalarla dolu kırmızı renkli bir yüzle uyanırsınız ve terazi daha yüksek bir çentiğe (çok alkali) geçmeye karar verirse, o zaman o iğrenç kırışıklıklara ve ince çizgilere merhaba deyin.
Bu esas olarak pH sayısının cildimize ne kadar saldıracağına bağlıdır. Standart değerden yüksekse, o zaman kaotik olacaktır.
Nem ve doğal yağlar cildinizden soyulacaktır.
Temizleyicinizi veya toniğinizi kullandıktan hemen sonra sert bir his yaşayacaksınız. Ancak en üzücü yanı, bunların hemen sonuç göstermemesidir. Kişi yalnızca uzun vadede cilt yüzeyindeki ani değişiklikleri gözlemleyebilir.
Düşük pH'a karar verdiğinde, yani cildin pH'ından düşük olduğunda, geçici akneye meyilli cilt tipi gibi ciddi hasarlar verir ve cildi enfekte ve tahriş edici bir hisle bırakır.
Peki burada detoksun rolü nedir?
Çok genel anlamda, detoks sadece vücudumuzdan değil, evlerden, işyerlerinden, ailelerden, ilişkilerden ve hayatın kendisinden toksinleri uzaklaştırmak anlamına gelir. Yorucu bir süreç değildir ancak son derece düzenli ve nazik bir şekilde yapılmalıdır, çünkü sonuçlar hem şaşırtıcı hem de ölümsüz olacaktır.
Tıbbi terimlerle, cildin detoksu diye bir şey yoktur. Cilt bariyerinin işini daha etkili bir şekilde yapmasına yardımcı olmak için dışarıdaki maddeleri temizlemek anlamına gelir; sonuçta, ekip çalışması önemlidir.
Buradaki temel sorun, cildinizin detoksuna yardımcı olabilecek hiçbir ürünün olmaması ve olsalar bile bir dizi soruna yol açmalarıdır.
Araştırmacılara göre, 2009'da yapılan bir çalışmada, bu uzmanlar kozmetik sektöründe en iyi detoks ürünlerini üretme konusunda uzmanlaşmış yaklaşık 17 şirkete sorduklarında, hiçbir şirketin masumiyetini kanıtlamak için öne çıkmadığı bulunmuştur.
Cildinizin pH Seviyesini Korumanın En İyi Yolları
Daha fazla lif, yapraklı sebze ve meyve alımı, uzun vadede cildimize ve vücudumuza fayda sağlayabilecek küçük bir adımdır.
Cildi sivilcelere veya aknelere daha yatkın hale getirebilecek daha fazla şekerli ve işlenmiş gıdalardan kaçının. New York merkezli bir dermatolog olan
Dr. Dendy Engleman şunları öneriyor:
" vücudumuzun pH'ını normal seviyeye geri getirmek için en iyi çözüm olabilecek bir süper besindir. Elma sirkesidir: antifungal, antiviral özellikleri, korkunç sivilcelerin oluşumunun arkasındaki ana neden olan bakterilerle savaşmaya yardımcı olur. Elma sirkesinin asetik özellikleri sayesinde pürüzsüz, yumuşak bir cilde de sahip olabilirsiniz. "
Sadece canlı bir görünüm için değil, aynı zamanda genç görünümlü ışıltınızı daha uzun süre korumak için organik veya bitkisel elementlerin iyiliğiyle zenginleştirilmiş ürünleri deneyin.
Cilt bakım rutininizi ne kadar iyi doğaçlayabilirsiniz?
Belki de düzenli bir yüz yıkama ürününden daha iyi bir alternatife, örneğin tüm ağır makyajı ve cildinizdeki diğer kirleri tüm gün boyunca temizleyebilecek pH dostu bir ürüne geçmeniz sizin için en iyisi olacaktır.
Yüzünüzdeki sebum veya yağ üretimini korumak istiyorsanız, temiz ve sağlıklı bir cilde kavuşmaya devam etmek için iyi bir tonik gibi "pH dengeli" ürünlerin kullanımını artırın.
Cadı fındığı, aloe vera ve laktik asit gibi ferahlatıcı bileşenlerden yapılan tonikler cildi iyi bir şekilde eksfoliye edebilir ve cilt üzerinde kalıcı bir etkiye sahip olduklarını iddia edebilirler. Bu bileşenler, cildin kurumasının veya cildin pH seviyesindeki bozulmanın başlıca nedenleri olan ürünlerin daha sert tarafını büyük ölçüde azaltır.
Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli şey, asitle ilgili ürünlerle uğraşırken dikkatli olmaktır. Cilt örtüsünü tahriş edip düzensiz, yamalı bir cilde neden olabileceği için herhangi bir ürünü aşırı kullanmak istemezsiniz.
Güneş kremleri, ne olursa olsun sizi dış etkenlerden koruyan en iyi dostlardır. Cildin pH'ının doğru seviyesini korumak söz konusu olduğunda, dindar bir şekilde takip edilmesi gereken önemli bir adımdır. Bu nedenle, evden çıkmadan önce takmayı ve ardından düzenli aralıklarla tekrar uygulamayı asla unutmayın. SADECE cildinize uygun ve en sevdiğiniz Youtuber'ınkine uygun olmayan doğru cilt bakım rutinini takip ettiğinizden emin olun ! OTT ürünlerine yatırım yapmak bazen tatmin edici olmayabilir, ancak daha sonra onları kullandığınız için minnettar olacaksınız.
Referans : https://beminimalist.co/blogs/skin-care/how-to-maintain-ph-skin-level-why-is-it-important
Kozmetik, dermokozmetik ve tüm cilt bakım ürünlerinde dermatolog tavsiyesi ile kullanım öneririz. Besin gıda takviyesi ürünleri normal beslenmenin yerine geçmez. Tüm takviye edici gıda, vitamin ve mineral ürünlerinde aile hekiminleri tavsiyesi ile kullanım öneririz. Bu yazı tavsiye niteliğinde değil genel bilgilendirme maksatlıdır.
Cilt Bakım Ürünlerini İncelemek için TIKLAYINIZ.