Ciltte Nem Kaybını Önlemek İçin 4 Öneri

Ciltte Nem Kaybını Önlemek İçin 4 Öneri

Cildimizdeki nem kaybı, tahmin edemediğimiz kadar olumsuz sonuçlara neden olabilir. Örneğin ilk fark edilen şey cildimizin parlak görüntüsünü kaybetmesidir. Yeterli miktarda su tüketilmediğinde cilt elastikiyetini kaybeder ve ince çizgiler ve kırışıklıklar ortaya çıkmaya başlar. Bunun için herkesin cildini nemlendirmesi ve ihtiyaç duyduğu bakımı yapması gerekir. Aşağıda bahsedeceğimiz bu 4 öneri ise cildin neminin korunması açısından önemlidir.

Çevresel Faktörler ve Alışkanlıklar

Çevresel faktörler ve alışkanlıklar cildin nem dengesini kaybedebilmesinde önemli bir etkendir. Cildimizin nem kaybına neden olabilecek başlıca çevresel faktörler ise şöyledir:

  • Mevsim geçişleri
  • Güneşe ve soğuğa doğrudan maruz kalmak
  • Klima
  • Klorlu su
  • Yetersiz su tüketimi
  • Dengesiz ve zararlı beslenme
  • İlaçlar
  • Yaş

Ciltte Nem Kaybını Önlemek için Yapılması Gerekenler?

Cildin nem dengesini korumak için aşağıdaki bu 4 öneriyi dikkatlice okumalısınız. Bu sayede daha parlak ve daha pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Gerekli Miktarda Su Tüketin

Uzmanlar her seferinde günde en az 2,5 litre su tüketilmesini tavsiye ediyor. Günlük yaşamınızda bunu alışkanlık haline getirdiğinizde cildinizin nem dengesini koruyabilirsiniz.

Nemlendirici Kullanın

Cildin nem dengesinin korunması için mutlaka dışarıdan destek almanız gerekiyor. Nemlendiriciler cildinizin kaybettiği nem dengesini tekrardan kazanmasını sağlayacaktır. Nemlendirici seçimi ise cilt tipinize mutlaka uygun olmalıdır. Sebamed Liquid Face & Body Wash 1 lt, cildin nem dengesinin korunmasını sağlamak için sağlıklı cildin 5.5'lik pH değerine sahip sabunsuz yüz ve vücut yıkama solüsyonu. Cildin doğal koruyucu tabakasının doğal bariyer işlevini destekler ve korur. 

Kişisel Temizliğe Önem Verin

Kişisel temizlik yalnız vücudunuz için değil genel sağlığınız için de önemlidir. Kişisel temizliğinizi yaparken banyo ve duş sürenizi 20 dakika ile sınırlandırın ve banyo esnasında ılık su kullanın. Ilık su cildinizde tıkalı olan gözeneklerin açılmasını sağlar ve bu sayede cildiniz hem temiz hem de nefes almış olur.

Cilt Temizleme Ürünleri Kullanın

Cilt temizleme ürünleri satın alırken cildinizin yağ dengesini bozan değil nemlendiren ürünleri tercih edin.

Cilt bakım ürün çeşitlerini görmek için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz

 

Etiketler: ciltte nem kaybını önlemek için 4 önemi, cil bakımı, nemlendirici, cilt bakım ürünleri, güzellik sırları
Şubat 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR