Çinkonun Vücudumuza Faydaları

Çinkonun Vücudumuza Faydaları

Çinko insan vücudu için oldukça faydalı bir mineraldir. Çinko insan vücudunda üretilemediği için dışarıdan alınması gereken esansiyel bir moleküldür. Dnz Sambucus Kara Mürver Ekstresi Beta Glukan Çinko Şurubu gibi gıda takviyeleri yoluyla alınmaktadır. Vücudumuzun bu ihtiyacı eczane ve gıda takviyesi mağazalarından kolaylıkla giderilebilmektedir.

Kişinin sağlığını korumak ve vücut fonksiyonlarının sorunsuz çalışması için her gün az miktarda da olsa çinkoya ihtiyacı bulunmaktadır. Çinkonun vücuda faydaları arasında hormon üretimi, büyüme ve onarım, gelişmiş bağışıklık, normal düzeyde sindirim gibi maddelerin olduğunun altının çizilmesi gerekmektedir. Bu nedenle de sizler için kısaca bu faydaları derledik.

Spor Performansınızı ve Güçlülüğünüzü Arttırmaktadır

Yeterli miktarda çinko, hormon üretiminde temel rol oynadığı için spordaki performansınızı ve güç gelişiminizi doğrudan etkilemektedir.

Erkeklerin Üreme Sağlığını ve Verimliliğini Arttırmaktadır

Çinko testosteron seviyesi için çok önemli bir mineral olmaktadır ve erkek prostat hücrelerin normal çalışabilmesi için yüksek seviyede konsantrasyon gerekmektedir. Düşük çinko seviyesi testosteron üretimini zayıflatmaktadır ve prostat kanserine sebep olabilmektedir.

Kadınların Üreme Sağlığını ve Doğurganlığını Arttırmaktadır

Kadınlarda çinko ovosit ve yumurta üretimi sürecine katılmaktadır ve eğer kadında çinko seviyesi eksikse yumurta uygun şekilde olgunlaşamamakta bu durumda kısırlığa neden olabilmektedir.

Kanseri Önler ve Bağışıklığı Kuvvetlendirmektedir

Çinko ve sağlık alanındaki çalışmalarıyla bilinen Ananda Prasad, basit çinko seviyemizin birçok sağlık probleminin, özellikle kanser ve bağışıklık sistemi, çözümü olabileceğini söylemektedir. Yapılan araştırmalar düşük çinko düzeyine sahip kişilerde vücuttaki oksidatif stres düzeyinin daha yüksek olduğunu ve bağışıklığın daha düşük olduğunu göstermektedir.

Kalp ve Damar Sağlığını Arttırmaktadır

Çinko kalp damar hücreleri ve iç damar zarı için hayati önem taşımaktadır. İç damar zarı, kan damarı ve döngüsü için önemli rol oynayan ince bir hücre tabakası olmaktadır ve bu durumda düşük çinko seviyesi ile iç damar zarı kalınlığını azaltabilmekte ve yüksek kolestrol ve iltihaplara sebep olabilmektedir.

Vücudu İnsüline Daha Duyarlı Hale Getirmekte ve Diyabeti Önlemektedir

Yeterli miktarda çinko, vücutta insülin sağlığı için 3 farklı rol oynamaktadır. Bunlardan ilki, çinko insülini sarmakta ve insülin pankreasta yeteri miktarda saklanmaktadır ve glikoz kan akışına girdiği zaman kendini göstermektedir.

İkincisi, çinko hücre sağlığını olumlu etkilemekte ve hücreleri saran insülin için gerekli olan enzimlerin yapımını kolaylaştırmaktadır. Böylece glikoz istenilen şekilde yakılabilmekte ve kullanılabilmektedir.

Üçüncüsü ise çinko iltihaplanmaya karşı C-reaktif proteinleri ve sitokinleri engelleyici rol oynamaktadır. Bu nedenle de VeNatura Beta Glukan, Ekinezya, Kuşburnu, Vitamin C ve Çinko gibi ek takviyelerin bünyeye alınması bu etkiyi güçlendirecektir.

Harika Bir Antioksidan Etkisi Yaratmaktadır

Çinko, yapıştırma ve nötrleme yaparak hücrelere zarar veren boş köklerden kurtulmayı sağlamaktadır ve fazla demirin vücuda zarar vermesine karşı koymaktadır.

Alzheimer’a Karşı Korumakta ve Beyin Sağlığını Desteklemektedir

Harika bir antioksidan olan çinko, beyinden ağır metalleri saf dışı ederek bu metallerin dokuda oluşmasını ve hasar vermesini önlemektedir. Bu nedenle de Alzheimer’ı önlemektedir.

Uyku, Bilinç ve Enerji Seviyesini Yükseltmektedir

Çinko, sağlıklı uyku için anahtar olan melatonin hormonu için metabolizmada bulunması gerekmektedir.

Depresyonu Önlemektedir

Çinko seviyesi ve depresyon arasındaki ilişki kesin olarak bilinemese de çinkonun hormon üretimindeki yerinin etkisinin depresyonlar ilişkisi kesin olduğu söylenebilmektedir.

https://www.dermoailem.com
Etiketler: çinko, çinkonun faydaları, çinkonun vücuda faydaları, kadınlarda üreme sağlığı, erkeklerde üreme sağlığı
Mart 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR