Çocuğunuz İçin Güvenli 4 Oyuncak Türü

Çocuğunuz İçin Güvenli 4 Oyuncak Türü

Çocuklar deneyerek, keşfederek ve oyun oynayarak gelişim sürecini tamamlarlar. Anne ve babalar ise çocukların gelişim süreçlerini göz önünde bulundurarak gelişim dönemine uygun ve yaş grubuna göre oyuncak seçmek zorundadır. Bebeğin eğlenirken öğrenmesini sağlayacak oyuncakların seçimi tamamen anne ve babaların sorumluluğundadır.

Bebek ve çocuklar için oyuncak seçiminde ilk kural güvenliktir. Güvenli olmayan bir oyuncağı asla seçmemelisiniz. Örneğin; küçük parçalar veya keskin kenarları olan oyuncaklar gelişim dönemlerinden sonra alınmalıdır.

Yenidoğan Bebekler için Oyuncak Seçimi

Yenidoğan bebekler genellikle oyuncak ya da herhangi bir nesneyi tanıyabilmek için ağızlarına götürürler. Bunun için yenidoğan bebeklerde oyuncak seçimi daha çok zararlı madde içermeyen silikon biçiminde olmalıdır. Bebek oyuncağı ağzına götürdüğünde ağzını kesmemesi gerekir.

1 Aylık Bebekler için Oyuncak Seçimi

Bir aylık bebekler için işitsel ve görsel oyuncaklar önemlidir. Bunun için bu dönemdeki çocuklara çıngıraklı, hışırtılı ve müzikli oyuncaklar seçilebilir. Sesli oyuncaklar bebeğin dikkatini çektiği için eğlenceli vakit geçirmesini sağlayacaktır.

2-3 Aylık Bebekler için Oyuncak Seçimi

2 aydan itibaren bebekler oyuncaklarla daha fazla zaman geçirmeye başlar. Bunun için kumaş kitaplar ve el göz koordinasyonuna uygun olan oyuncaklar seçilmelidir. Bu dönemde bebeğin motor becerilerini artıracak oyuncaklar daha çok faydalı olacaktır.

4-6 Aylık Bebekler için Oyuncak Seçimi

Bu dönemde artık bebekler etrafı daha iyi algıladıkları gibi çevresiyle de uyum içinde olmaya özen gösterirler. Bu dönemde oyun halısı ve minder gibi alanlarda araba ya da bebek oyuncaklarla oynayabilirler. Polesie Süper Dev Otomobil bu dönemde bebeklerin ilgisini çeken oyuncaklar arasında yer alır.

7-12 Aylık Bebekler için Oyuncak Seçimi

7-12 aydan itibaren artık bebekler oyuncakları zaman geçirme aracı olarak gördüklerinden dolayı oyuncaklara bağlılık başlayacaktır. Bu dönemde bebekler oyuncakları yere atmaya ve fırlatmaya meyillidir. Bebeklerin bu huylarından dolayı daha sağlam ve zarar vermeyecek oyuncaklar alınması gerekir.

12-24 Aylık Çocuklar için Oyuncak Seçimi

Artık bu dönemden itibaren bebeklik dönemi sona ermiş çocukluk dönemi de başlamış olacaktır. Çocuklarda bu dönemden itibaren öykünme ve taklit etme yoğun bir şekilde görülür. Bilişsel olarak çevrelerini özellikle anne ve babalarını taklit etmeye başlar.

Çocuk oyuncak çeşitleri için bizimle https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Etiketler: oyuncaklar, oyuncak, oyuncak araba, oyuncak bebek
Nisan 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR