Çocuk Şampuanı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çocuk Şampuanı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çocukların cildi, yetişkinlere göre daha hassas olduğundan bu hassasiyete uygun olan bakımı yapılması gerekir. Bunun için özellikle bebeklerin kullandığı şampuanlar konusunda dikkatli seçim yapılmalıdır.

Yeni anne olmuş kadınlar bebekleri için bir ürün seçeceklerinde genellikle yoğun araştırma içerisine girerler. İlk yol tecrübeli annelere danışmaktır, ancak etrafında böyle bir yoksa en iyi kaynak internettir. Biz de Demoailem olarak bebek ve çocukların ciltleri için en iyi şampuanın nasıl seçilmesi gerektiğine dair bilgiler verelim istedik.

Bebeklerin ciltleri narin, kuru ve sorunlara açıktır. Bunun için bebeğinizin hassas cildine temas edecek şampuan şu özelliklere olması gerekir:

  • Bebekler için özel olarak üretilmiş olmalıdır.
  • İçeriği doğal olmalıdır.
  • Bebeğin cildinin kurumamasını sağlamalıdır.
  • Hem saçta hem de vücutta kullanılabilmelidir.
  • Gerekli olan testleri başarıyla geçmiş olmalıdır.
  • Göz yakmamalıdır.
  • Ciltte tahriş ya da kızarıklığa neden olmamalıdır.
  • Kolayca köpürebilmeli ve kolayca durulanabilmelidir.
  • Ciltte yağlı his bırakmamalıdır.
  • İçeriğinde yoğun parfüm ve koku olmamalıdır.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz özellikleri göz önünde bulundurduğumuzda özel olarak tasarlanan Ogansia Çocuklar için Şampuan 250 ml doğru tercih olacaktır. Ogansia Çocuklar İçin Şampuan, saç derisinin yatıştırılmasına yardımcı olur, paraben içermez ve dermatolojik testlerden geçmiştir.

Şampuan & Duş Jeli satın alınırken detaylar içeriğinde gizlidir. Bunun için aldığınız ürünün içeriğini mutlaka kontrol etmelisiniz. Her ürün bebekler için uygun olmayacağı gibi bazı ürünler bebeklerin cildi için tehdit edici olabilir. Zararlı kimyasallardan uzak tutulmuş ve doğal içeriklere sahip olan her bebek şampuanı sağlıklıdır. Unutmamalısınız ki, yetişkin ile bebeklerin cilt yapısı birbirinden farklıdır. Yeni doğan bebeklerin cildinin pH değeri nötrdür. Bunun için özellikle yeni doğmuş bebekler için kullanılan şampuanların bebeğin pH’ına uygun olması ve gerekli güvenlik testlerinden başarıyla geçmiş olması gerekir.

Çocuklar için geliştirilmiş şampuanların en önemli özelliklerinden birisi de göz yakmıyor olmasıdır. Doğal üretilmeyen şampuanların içeriğinde bulunan maddeler gözlerin yanmasına ve bu da bebeklerin banyodan uzaklaşmasına neden olacaktır.

Şampuanlar doğrudan cilt ile temas halinde olacağından ürünün gerekli testlerden geçirilmiş ve güvenlik onayı almış olmasına dikkat edilmelidir.

Bebek bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret ederek istediğiniz ürünü sepete ekleyip sipariş talebi oluşturabilirsiniz.

Etiketler: çocuk şampuani seçerken nelere dikkat edilmeli, çocuk şampuanı, bebeklere göre şampuan, bebe şampuanı, çocuk bakım önerileri
Ekim 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR