Çocuklar İçin Güneş Güvenliği

Çocuklar İçin Güneş Güvenliği

Çocuklar İçin Güneş Güvenliği

Çocuğunuzun güneş ışığının zararlı etkilerine karşı bağışık olduğunu düşünüyor musunuz?

Aslında çocuklar daha hassastır. Araştırmalar, çocukların 18 yaşına geldiklerinde yaşamları boyunca güneşe maruz kalmanın yaklaşık %80'ini aldıklarını göstermektedir. Vay! Çocukluk döneminde şiddetli güneş yanıkları, daha sonraki yaşamda cilt kanseri riskini iki katına çıkarır.

Genç ve yaşlılar için bazı genel kurallar:

- Gölge alanlarda bulunun
- Mümkünse 10:00-15:00 saatleri arasında açık hava aktivitelerinden kaçının
- Güneş kremi ve dudak bakımı kullanın
- Güneşten koruyucu kıyafet, şapka ve güneş gözlüğü kullanın
- Su, kum ve kardaki yansımalara dikkat edin

Bazı özel hususlar:

6 aydan küçük bebekler doğrudan güneş ışığından kaçınmalıdır. Dışarıdaysanız bebek arabasıyla birlikte bir şemsiye veya güneş kremi kullanın. Güneş koruyucu ürünler bu yaş grubu için test edilmemiştir.

6 aydan büyük çocuklar mutlaka SPF 30 veya daha yüksek güneş koruyucu kullanmalıdır. Etikette "UVA ve UVB" veya "geniş spektrum" kelimelerini arayın. Ben şahsen bu yaş grubuna mineral güneş koruyucu öneriyorum. Bu, çinko oksit veya titanyum dioksit içerdikleri anlamına gelir. Bu bileşenler cilde oturur ve UV ışınlarını yansıtır. Çocuğunuz kreşte veya kamptaysa, yüzdükten veya aktif oyun oynadıktan sonra ya da dağınık bir yemekten sonra yüzünüzü yıkadıktan sonra güneş koruyucusunu yeniden uygulamak için bir vasi veya danışmandan yardım isteyin.

Açık havada çalışan veya egzersiz yapan gençler güneş yanığı riski altındadır. Güneşten korunmanın temel kuralları bu yaş grubu için geçerlidir. Onları dinlemeye ikna etmek o kadar zordu ki! Bu yaşta güneş hasarının sağlık risklerinden bahsetmiyorum (kendilerini yenilmez hissediyorlar, değil mi?). Çok fazla güneşe maruz kalmanın kozmetik risklerini tartışıyorum: kahverengi lekeler, kırık kan damarları, eşit olmayan cilt tonu, kırışıklıklar, kırışıklıklar.

Kozmetik, dermokozmetik ve tüm cilt bakım ürünlerinde dermatolog tavsiyesi ile kullanım öneririz. Besin gıda takviyesi ürünleri normal beslenmenin yerine geçmez. Tüm takviye edici gıda ürünlerinde aile hekiminleri tavsiyesi ile kullanım öneririz. Bu yazı tavsiye niteliğinde değil genel bilgilendirme maksatlıdır.

Anne Bebek Ürünlerini İncelemek için TIKLAYINIZ.

Bebek ve Çocuk Güneş Ürünlerini İncelemek için TIKLAYINIZ.

Bebek Yüz Kremi Ürünlerini İncelemek için TIKLAYINIZ.

Bebek ve Çocuk Losyon Ürünlerini İncelemek için TIKLAYINIZ.

Bebek ve Çocuk Vücut Kremi Ürünlerini İncelemek için TIKLAYINIZ.

Referanslar : 

Sun Safety For Kids drkarenoneill.ca/sun-safety-for-kids/

Etiketler: anne bebek ürünleri, bebek güneş ürünleri, çocuk güneş kremleri, güneş losyonları
Haziran 02, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR