Çocuklarda Balık Yağı Tüketimi

Çocuklarda Balık Yağı Tüketimi

Çocukların gelişim sürecinde sağlıklı ve doğru beslenmesi oldukça önemlidir. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin zorlaşmasıyla gıda takviyelerinden yardım alınmaya başlanmıştır. Bu besin takviyelerinden biri de Omega 3 yağ asitleridir. Omega 3, vücutta üretilmeyen ve vücuda dışardan alınması gereken doymamış yağ asitleridir.

Yeterli miktarda Omega 3 alınamaması durumunda dışarıdan takviye alınması gerekir. Ülkemizde en çok kullanılan gıda takviyelerinden biri ise balık yağıdır. Balık yağının birçok faydası bulunur. Omega 3 yağ asitlerinin en iyi kaynağı olan balık yağı hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından kullanılır.

Balık yağı beyin ve sinir hücrelerinin çalışmasından dikkat eksikliği, otizm ve diyabete kadar pek çok sorunun önlenmesine katkı sağlar. Omega 3 yağ asitleri çocukların beyin gelişimini destekler. Balık yağı ayrıca dokulara daha fazla oksijen taşınmasına yardımcı olur.

Çocuklarda balık yağı tüketimi 1 yaşından sonra doktor gözetiminde tüketilebilir. Bebekler ise Omega 3 ihtiyacını anne sütü ve ek mamalardan karşılayabilir.

Balık Yağının Çocuklara Faydaları

Çocuklar büyüme evresinde fazla enerji ve besine ihtiyaç duyar. Balık yağı çocukların gelişimini destekleyen önemli bir enerji kaynağıdır. Çocukların beyin sağlığını destekleyen balık yağı düzenli tüketilmesi halinde bilişsel fonksiyonların güçlenmesine yardımcı olur. 

A vitamini açısından zengin olan balık yağı çocukların göz sağlığının korunmasında etkilidir. Görme yeteneğini güçlendirir. İçeriğinde bulunan D vitamini ise kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Balık yağı ayrıca çocukların bağışıklık sistemini güçlendirir. Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı direnç kazanmasını sağlar.

Ocean Multi Vitamin Multi Mineral Balık Yağı Şurubu çocuklar için özel olarak üretilmiş bir gıda takviyesidir. Ocean Multi içeriğinde 11 vitamin, 5 mineral ve Omega 3 içerir. Ocean Multi renklendirici, tatlandırıcı ya da yapay aroma yer almaz. DHA beynin sağlıklı gelişmesi açısından gereklidir. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur.

Ocean Omega 3 Balık Yağı Karışık Meyve Aromalı Şurup içeriğinde ise Omega 3 yağ asidi EPA ve DHA yer alır. Günde 5 ml tüketilmesi tavsiye edilir. Balık yağı renklendirici, yapay aroma veya tatlandırıcı içermez. İçeriğinde ilave şeker yoktur. Karışık meyveli olması nedeniyle çocuklar tarafından rahatlıkla tüketilebilir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: çocuklar için balık yağı, balık yağı, balık yağının faydaları, ocean multi vitamin balık yağı
Mart 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR