Çocuklarda Dudak Çatlaması Nasıl Geçer?

Çocuklarda Dudak Çatlaması Nasıl Geçer?

Dudak kuruması ve çatlaması özellikle yenidoğan bebeklerde ve ileriki yaşlardaki çocuklarda sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Bebekler için normal kabul edilen dudak çatlaması çocukluk döneminde belli sorunları işaret edebilir. Özellikle beslenme ve çeşitli değerlerin eksikliği gibi durumlar nedeniyle çocuklarda dudak çatlaması meydana gelebilir. Çoğu zaman dönemsel olarak karşılaşılan dudak çatlaması genelde hava koşullarından kaynaklanır. Birçok farklı nedenden kaynaklanabilen dudak çatlaması için uygulanabilecek belli yöntemler mevcuttur.

Çocuklarda dudak çatlamasını önlemek ve tedavi etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Dudakları Koruyun

Soğuk ve kuru havaya, rüzgâra ve güneşe maruz kalan çocuklar zamanla dudak çatlaması ile karşılaşır. Bu nedenle çocuğunuzu dışarı çıkarmadan önce ona uygun bir dudak kremi ile nemlendirme sağlamanız gerekir. Nemli bir şekilde dışarı çıkıldığında kremler bir bariyer sağlayarak dudaklın korunmasına yardımcı olur. Dudak bakımı özellikle kış aylarında önem kazansa da yıl boyunca çocuğunuzun dudaklarını korumak için kremlerden yardım alabilirsiniz.

Sıvı Alımını Artırın

Yeterli miktarda sıvı tüketmeyen çocuklarda sıvı kaybı nedeniyle dudaklar kuruyabilir ve çatlamalar görülebilir. Çocuğunuzun çatlayan dudaklarını iyileştirmek için öncelikle sıvı alımını artırmanızda fayda vardır. Yeterli miktarda sıvı alınmadığında dudak bakım ürünleri beklenen etkiyi gösteremeyebilir.

Dudaklara Bal Uygulayın

Balın şifalı etkisini dudak bakım rutinlerinde kullanmanız mümkündür. Çocuklarda görülen dudak çatlamalarında da balın şifalı etkisinden faydalanabilirsiniz. Bunun için bir miktar balı krem sürer gibi çocukların dudağına uygulayıp, ardından 15 dakika bekleyip ılık su ile yıkamanız yeterli olacaktır.

Incia Çocuklar İçin Dudak Besleyici

Çocuklar için özel olarak hazırlanan içerikler sayesinde dudak bakımını kolay bir hale getirmeniz mümkündür. Incia Çocuklar İçin Dudak Besleyici ürün desteği ile çocuklarda görülen çatlama ve kuruluk gibi problemlerin önüne geçebilirsiniz.

Yapay koku ve boya içermeyen Incia Çocuklar İçin Dudak Besleyici sayesinde çocuğunuz için sağlıklı bir ürün seçimi yapabilirsiniz. Cilt florası ile uyumlu olan bu krem, dudaklarda bir çeşit bariyer oluşturarak olumsuz hava koşullarına karşı çocuğunuzun dudaklarını korur. Aynı zamanda yeni çatlak oluşumunu engelleme ve çatlağı iyileştirme etkisini bir arada sunar.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: çocuklarda dudak çatlaması nasıl geçer, dudak nemlendirici, çocuklarda dudak çatlaması nasıl önlenir, cilt bakımı
Kasım 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR