Çocuklarda Gıda Takviyesi Kullanımı

Çocuklarda Gıda Takviyesi Kullanımı

Çocukların sağlıklı büyümeleri ve gelişimleri için düzenli ve dengeli beslenmeye ihtiyaçları olmaktadır. Bu nedenle de ebeveynlerin önemli görevlerinden biri, çocukların beslenme denetimini yapmak ve doğal beslenmeyi öğretmek olmaktadır.

Anne-babalar çocuklara küçük yaşlardan itibaren doğal beslenmeye yönelik bilincin oluşturulması gerekmektedir. Vitabiotics gibi gıda takviyelerine beslenme programında yer açılması önemli olmaktadır. Bu sayede çocuklar; yeterli protein, sağlıklı yağlar ve kalsiyum içeren besinler tüketmenin yanı sıra bir de sağlıklı bir beslenme geliştireceklerdir. Bu sayede de hiç şüphesiz çocuklarının zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacaklardır.

Ayrıca, şekerli ve yüksek nişastalı gıdalardan kaçınmaları da bu açıdan önemli olmaktadır.  Asitli içecekler de aynı şekilde mahsurlu ve kaçınılması gerekmektedir.

Çocuklarda En Sık Rastlanılan Beslenme Bozuklukları Nelerdir?

Yeni nesil çocukların dışarıya çıkmayan genellikle evde telefon ile geçen bir yaşantıları olduğu için en sık rastlanılan eksiklik D vitamini eksikliği olmaktadır. Kemik sağlığı için D vitamini çok önemlidir. Bunun yanı sıra, D vitamininin birçok önemli fonksiyonu olduğu da bilinmektedir. Ama bunun dışında daha birçok problem ile de karşılaşılabilmektedir.

Omega 3 Yağ Asitleri ve Balık

Omega-3 için en önemli kaynak balık olmaktadır. Ancak zaman zaman yeterli balık tüketilemediğine de rastlanmaktadır. Yeterli Omega 3 ve diğer önemli esansiyel yağlar alınmazsa sağlıkla ilgili birçok olumsuzluk yaşanması söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle, çocukların yeterli ve sağlıklı balık tüketmesi önemli olmaktadır.

Vitamin Eksiklikleri

Özellikle küçük çocuklar için vitaminlerinin tam olması bedensel ve zihinsel gelişimleri açısından çok önemli olmaktadır. Bu nedenle de Vitabiotics Wellkid Immune Chewable gibi vitamin takviyelerinin, gıda takviyelerinin kontrollü bir şekilde çocuklar verilmesi oldukça önemli olmaktadır.

İyot

Gelişim ve yaşam kalitesi açısından ihtiyaç duyulan önemli minerallerden birisi de iyot olmaktadır. İyot eksikliği de birçok fonksiyonun bozulmasına neden olabilmektedir. İyot özellikle deniz mahsullerinde bol bol bulunan bir mineral olmaktadır ve bu nedenle tüketilmesi ve vücuda alınması önemlidir.

Bunların yanı sıra, doğal yollardan beslenmek ve bebeklik döneminde yeterli anne sütü almak çok önemli olmaktadır. Unutmayın, takviye edici gıdalar günlük beslenmenin yerine geçememektedir ve takviye edici gıdalar ilaç değildir. Bu nedenle de herhangi bir hastalığı tedavi edememektedirler. Ayrıca, 4 yaşın altındaki çocukların takviye edici gıda kullanımı yasa ve yönetmelikler ile sınırlandırıldığının altının çizilmesi gerekmektedir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: gıda takviyesi, takviye edici gıda, çocuklar için gıda takviyesi, omega 3
Mart 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR