Çocuklarda Probiyotik Kullanımı Nasıl Olmalıdır?
Probiyotikler, insan sağlığına yararlı olan canlı bakterilerdir. Organların mikrobiyotasını oluşturan bu bakteriler mutlaka dengeli bir şekilde kullanılması gerekir. Örneğin; bağırsakların mikrobiyotası etkilendiği zaman probiyotik kullanıldığında bağırsak duvarına yapışarak zararlı mikroorganizmalarla savaşıp sistemin dengesini yeniden kurmasına yardımcı olur.
Probiyotikler Ne İşe Yarar?
İnsanların bağırsaklarında yaşayan birtakım faydalı bakteriler vardır ve bu bakteriler hastalıklardan korunmak için önemlidir. Bağırsaklardaki bu faydalı bakterilerin sayısını ne kadar çok artırabilirseniz, zararlı olan bakterilerin sayısını da o kadar aza indirirsiniz. Bu da bağırsak sisteminin dengeli ve düzenli çalışmasını sağlar.
Çocuklarda bağışıklık sisteminin tam oturmamış olması ise bu zararlı bakterilerle mücadeleyi biraz daha güç bir hale getirir, doğal olarak bağırsaklarında yeterince faydalı bakteri olmayan çocuklar daha sık hasta olurlar. Bu faydalı bakterilerin sayısını çoğaltmak için dışarıdan takviye alınabilir. Örneğin; Enterogermina Çocuklar İçin 5 ml x 10 Flacon Kids bu konuda başarılı olan probiyotikler arasında yer almaktadır. 2–10 yaş grubu çocuklarda günde bir kez flakon 5ml, 2x10 cfu B Clausii içirildiğinde bu dengeyi sağlamış olursunuz.
Probiyotikler insanın bağırsaklarında bulunan bakterilerle benzer özellik gösterirler. Özellikle de kalın bağırsaklar çok hareketli ve çeşitli mikrofloraya sahiptir. Bu durumda yetişkin bir insanın bağırsaklarında bulunan bakterilerin sayısı vücuttaki tüm hücre sayısından 10 kat daha fazladır.
Probiyotik terimi, yararlı canlı mikroorganizmalar için kullanılır. Sindirim sistemini destekleyici olan bu canlılar aynı zamanda vitaminlerin, mikro elementlerin ve başka yararlı olan maddelerin sentezlenmesini de sağlarlar.
Bağırsak Mikrobiyotası Nasıl Sağlıklı ve Dengeli Tutulur?
Normalde bağırsak dengesi sağlıklı bir beslenme ve alkol gibi zararlı tüketimden uzak durulduğunda korunabilir. Ancak bazen ani sıcaklık değişimlerinde güçsüz kalabilir. Bunun için kışın çocukların daha sık hastalandıkları görülür. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz probiyotik bağırsakları korurken aynı zamanda çocuğun bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve daha az hastalanmasına neden olur.
Bağırsaklarda meydana gelebilecek bir enfeksiyonun başlangıç noktası ağızdır. Çocuklar bilinçsiz bir şekilde ağızlarına her şeyi aldıklarından dolayı hastalığa daha yatkın olabilirler. Bu nedenle çocukların bağışıklığını güçlendirmek hasta olması riskini azaltacaktır.
Etiketler: probiyotik, çocuklar için probiyotik, probiyotik 33,000 probiyotik nedir
Nisan 08, 2021
Listeye dön